Tenisz

Babos Tímea döntőbe jutással ünnepelte születésnapját

  • Bálint András

Babos Tímea magabiztos győzelemmel ünnepelte 20. születésnapját. Az 1. helyen kiemelt magyar játékos öt gémet veszített Teodora Mircsics ellen a dél-afrikai Johannesburgban rendezett Soweto Open elődöntőjében, a találkozó 64 percig tartott. A magyar teniszező ellenfele a fináléban a dél-afrikai Chanel Simmonds lesz.

"Nagyon örülök, hogy sikerült bejutni a döntőbe, hogy az első húszéves meccsemet megnyertem! Várom a holnapi döntőt, remélem, tornagyőzelemmel térek haza!" – nyilatkozta Babos.

A világranglista 361. helyén álló Mircsics számított a Soweto Open meglepetésemberének, de arra szerencsére esélye sem volt, hogy bejusson a fináléba. A magyar játékos ugyanis villámrajtot vett, egy gyors brék után 3:0-ra elhúzott. A szerb teniszező ekkor szépített, de 4:1-nél a születésnapját ünneplő Babos ismét elnyerte ellenfele adogatását. A Soweto Open 1. kiemeltje ezután ugyan elveszítette szerváját, de 5:2 után jött az újabb brék és a szettelőny.

A második játszma meglepően kezdődött, a 25 éves szerb elvette Babos adogatását, de előnyét szerencsére nem tudta megtartani. A magyar teniszező 3:2 után ismét brékelt, ezzel el is döntötte az elődöntő sorsát.

A magyar lány a döntőben a 4. helyen kiemelt Chanel Simmonds ellen lép pályára. A 20 éves dél-afrikai a 179. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként február 25-én a 171. volt. Egyesben már 11 ITF-versenyt nyert, legutóbb tavaly decemberben a 10 000 dolláros potchefstroomi (Dél-Afrika) torna után ünnepelhetett.

Soweto Open, Johannesburg
elődöntő
Babos (1.)-Mircsics (szerb) 6:2, 6:3