Átigazolás

Rooney Münchenbe tart, a csapattársainak már megsúgta

Újabb hírek láttak napvilágot Wayne Rooney esetleges távozásával kapcsolatban. A Mirror cikke szerint a Bayern München 30 millió eurót fizetne az angol válogatott támadóért, a klubváltástól pedig maga az érintett sem zárkózna el.

Wayne Rooney a következő szezont a Bayern Münchennél kezdheti

A Vörös Ördögök támadó állítólag azt mondta csapattársainak, hogy nyáron a Bayern Münchenhez szeretne igazolni. A 27 esztendős csatár a hírek szerint csalódott az angol bajnoknál betöltött szerepét illetően, a Bajnokok Ligája-döntős bajorok pedig hajlandóak lennének 30 millió fontot fizetni az angol válogatott játékosért. Rooney távozása már hónapok óta találgatások témáját jelenti a szigetországban, miután Sir Alex Ferguson menedzser kritikát fogalmazott meg erőnléti állapotával kapcsolatban.

Kérdés, hogy a legendás skót szakember szerdai bejelentése, miszerint visszavonul a menedzseri poszttól, milyen hatással lehet a 81-szeres válogatott gólvágó pályafutására, hiszen Ferguson korábban cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint Rooney-t a szezon végén eladja a klub. Miután a Premier League idei szezonjában tizenkét gólig jutó támadó az idény során Robin van Persie árnyékában futballozott, sokak szerint elérkezett a pillanat a váltásra, a Bayern München személyében pedig egy olyan gárdához kerülhet, amely Josep Guardiola irányításával a következő években uralhatja az európai futballporondot.

Rooney 2004-ben 24 millió fontért szerződött az Evertontól a Manchester Unitedhez, nyáron pedig jó eséllyel továbbállhat, hiszen korábbi sajtóértesülések szerint a németek mellett a Paris Saint-Germain is szívesen látná őt a soraiban. A franciák sportigazgatója, Leonardo ezt persze cáfolta.