Serie A

Kényelmes pescarai győzelemmel került közelebb a Milan a BL-hez

  • Szabó András

Nagy gólarányú, négygólos előadással ütötte ki a Milan a már kiesett Pescarát az olasz bajnokság 36. fordulójában. Max Allegri együtteséből Mario Balotelli kétszer, Mathieu Flamini és Sulley Muntari pedig egyszer talált be Matia Perin kapujába, így egyre jobban bebiztosítva a maga számára a harmadik, BL-selejtezőt érő helyet.

A forduló második napjának nyitómeccse - mint emlékezhetünk, tegnap a Roma nagy pechhel, a játékot végig irányítva Théréau góljával 1-0-ra kikapott a Chievótól - egyből egy nagy téttel megrendezett mérkőzés volt. Na nem a Pescara szempontjából (amely már hetekkel ezelőtt matematikailag is biztosan kiesett), hanem a Milan szemszögéből, amely esetleges győzelmével csaknem biztossá tehette volna, hogy dobogón végez a bajnokságban.

Az ördögök komolyan is álltak neki a mérkőzésnek: Mario Balotelli már a második percben megdöngette közvetlen közelről a keresztlécet, a tizedik percben pedig a Manchester Cityből igazolt játékos a vezetést is megszerezte. Nocerino buktatása után ugyanis büntetőt kaptak a vendégek, s azt a vörös-feketében megjavuló csatár higgadtan a bal alsó sarokba helyezte. 0-1!

A vezetés birtokában is továbbra is a Milan irányította a mérkőzést; nem az akarás, inkább a minőség hiányzott az újonc Pescarából, amely játékosai a labdával igen ritkán tudtak csak megismerkedni. A 33. percben ezért újra a vendégek örülhettek: Robinho ívelt át a jobb oldali szögletzászló közeléből egy szabadrúgást a hosszú oldalra, ahol a töküresen érkező Muntari kapásból eltörte ugyan a labdát, az azonban Sculli hátáról mégis a hálóba pattant. 0-2!

A szünet után újra szerencséje volt a Milannak, amely ismét nem ,,hozott anyagból", hanem a bénázó hazaiak segítségével növelte a különbséget a két csapat között. Az 50. percben ugyanis Zauri botladozása után Robinho tette be a bal oldalról a labdát egyenesen a lendületből érkező Flamini útjába, aki négy méterről képtelen volt hibázni, így egy hónap alatt már a negyedik gólját szerezte meg a francia középpályás. 0-3!

Hét perccel később tovább folytatódott a kivégzés: ezúttal Flamini előkészítőként jeleskedett, s pontosan adta be a jobb oldalról a labdát, amely Capuano mellett megtalálta előbb Balotellit, majd az ő lábáról a bal felső sarkot is. 0-4!

A hátralévő fél órában már csak egyedül a Robinho helyére beálló El Shaarawy és a Niang helyett becserélt Pazzini próbált komolyan gólt szerezni, sikertelenül. A négygólos sikerrel így is hét pontra növelte a Milan a Fiorentinával szembeni előnyét, azaz már csak egyet kell legyőznie a Roma-Siena duóból ahhoz, hogy betonbiztossá váljon a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő harmadik helye.

Serie A
36. forduló
Pescara - AC Milan 0-4 (0-3)
 
Gól: Balotelli (10., 57.- az elsőt büntetőből), Muntari (33.), Flamini (50.)