Magyar Kupa

Hiába nyert a Vidi, a ráadás a Győré volt

A Videoton 2-1-re nyert Győrben a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. A fehérvári siker ellenére a győriek kerültek a fináléba.

Vidi, Győr

Az első meccsen a győriek 2-0-ra nyertek Székesfehérváron, vagyis a visszavágón a hazaiak egyértelmű esélyesnek tűntek. Az első félidő eseménytelenül telt, nem esett gól, majd a szünet után a Videoton szerezte meg a vezetést. Az 58. percben Mitrovics passzát Kovács jobbról, öt méterről a hosszú sarokba lőtte (0-1). A 65. percben néhány percig állt a játék, Nikolics egy ütközés után földre került és elvesztette eszméletét. A játékosok jelezték a bajt, mentő hajtott a pályára, hordágyra helyezték a játékost és agyrázkódás-gyanújával kórházba szállították.

A 72. percben kiegyenlítette a párharcot a Videoton: Dinjar mellett Gyurcsó hanyatt esett a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Brachi végezte el és a jobb alsóba küldte (0-2). Három perccel később Juhász a levegőben ütközött Djordjeviccsel, a győri játékos elterült a gyepen, a fehérvárit pedig második sárga lappal kiállították.

A ráadás második percében eldöntötte a párharcot a Győr, Kink nyargalt a bal oldalon, a 16-os csücskétől váratlanul lőtt, Bozsovics kinn állt, így a labda a rövid sarokba vágódott (1-2).

A Győr 3-2-es összesítéssel bejutott a döntőbe, ahol a Debrecennel találkozik.

Magyar Kupa
elődöntő, visszavágó
Győr-Videoton 1-2 (0-0)
Gól: Kink (90+2.), ill. Kovács (58.), Brachi (73. - 11-esből)
Kiállítva: Juhász (75., Videoton)
Továbbjutó: a Győr 3-2-es összesítéssel.
[1432525] 2013-05-08 18:00:00 Győr - Videotonx;