Karrier

Gyepes a családja miatt hagyja el a gondokkal küzdő Portsmouth-t

Távozik az angol negyedosztályba süllyedő Portsmouth-tól Gyepes Gábor. A 31 esztendős korábbi válogatott védő alapember volt a League One utolsó helyén végzett együttesnek, ám családjára való tekintettel úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra.

Gyepes Gábornak hiányzik a családja, ezért visszatér Magyarországra

"Nem tehetjük meg, és nem is fogjuk megtenni, hogy többet költünk, mint amennyire futja a büdzséből" - nyilatkozta a Portsmouth News-nak a Kékek menedzsere, Guy Whittingham. "Minden játékos tisztességes fizetésre vágyik, de Gábor nem az anyagiak miatt távozott, hanem mert rettenetesen hiányzott neki a családja. Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben, amikor egy idegen országban élsz, távol az otthonról, mindenki hasonlóan érezne. Azt mondta, szeretne maradni, de a menedzserével egyeztetve rájöttünk, hogy a maradását nem tudjuk kigazdálkodni a költségvetésből. Sosem lehet tudni, talán egyszer visszatér, de jelenleg ez nem egy aktuális felvetés."

Gyepes a 2011/2012-es szezon végén próbajátékosként érkezett a Fratton Parkba, majd szeptemberben írt alá a súlyos financiális problémákkal küzdő együtteshez, melyben 37 mérkőzésen lépett pályára. A válogatott védő a szezonban négy gólt szerzett a Portsmouth színeiben. Gyepes már korábban hangot adott boldogtalanságának, amit az anyagi stabilitás hiánya, a hónapról hónapra való gondolkodás okozott. A pénzügyi gondok megakadályozták, hogy családja Angliába költözzön. A korábbi Ferencváros-kedvenc már januárban távozhatott volna a harmadosztályú együttestől, ám végül a védelem tengelyében maradt, igaz, a gárda így is sereghajtóként zárt és kiesett a negyedik vonalba.