Madridi tenisztorna

Djokovics rossz felkészülésével magyarázta kudarcát

  • MTI

A bolgár Grigor Dimitrov drámai, 3 óra 5 perces csatában legyőzte a világelső Novak Djokovicsot kedden este a 8,3 millió euró összdíjazású madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyének 2. fordulójában.

A bolgár Dimitrov és a szerb Novak Djokovics üdvözli egymást a madridi féri tenisztornán

A világranglista 28. helyén álló, stílusa miatt "bébi Federernek" becézett Dimitrov - aki 21 évével a világranglista top 50-jének legfiatalabb tagja - a második szett végén combgörcsöktől sántikálva küzdött, meccslabdája is volt, de végül a negyedórával korábban bokasérüléssel kezelt szerb sztár hozta a szettet. Az utolsó felvonásban a teniszdíva Marija Sarapova párjaként is ismert bolgár hamar brékelőnyre tett szert, amelyet már nem is engedett ki a kezéből.

A bolgár Grigor Dimitrov a madridi salakpályás tenisztornán

"Nagyszerű érzés legyőzni a világelsőt, de még a torna elején járunk, és remélem, a továbbiakban is tudom hozni a jó formámat. Az elmúlt hetekben sokat edzettem, és úgy éreztem, hogy végig egyenrangú partnerek vagyunk" - nyilatkozta a boldog győztes.

Djokovics nem sérülésével, hanem rossz felkészülésével magyarázta a váratlan kudarcot.

"Monte-carlói tornagyőzelmem után 12 napig nem is fogtam ütőt a kezembe. Grigor egyértelműen jobb volt ma."

A legutóbbi, monte-carlói tornát megnyerő, Madridban 2011-ben bajnok Djokovics - aki a nyitókörben erőnyerő volt a spanyol fővárosban - több mint négy éve, 2009 januárja óta nem kapott ki rögtön az első mérkőzésén.