Bundesliga

Ez a párharc sosem barátságos - Neuer

A május 25-én Londonban egymással Bajnokok Ligája-döntőt vívó két német élcsapat, a Borussia Dortmund és a Bayern München 1-1-es döntetlennel zárta szombati összecsapását a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában.

"Nem számít, hol rendezik ezt a párharcot, ez a meccs sosem barátságos - mondta Manuel Neuer, a bajorok kapusa a mérkőzés után, aki Robert Lewandowski büntetőjét kivédte a második félidőben. - Mindig farkasszemet nézünk egymással, feszült a légkör. A második félidőben tíz emberrel játszottunk, ami természetesen jócskán megnehezítette a dolgunkat."

"Intenzív meccs volt. Nem volt könnyű napirendre térni a héten a Bajnokok Ligájában történtek felett. Dicséret illeti a csapatomat, amiért emberhátrányban is rendkívül agresszíven harcoltak. Megérdemeltük a pontot" - fogalmazott Jupp Heynckes vezetőedző.

A Bayern már korábban bebiztosította bajnoki címét, míg a Dortmund a döntetlennel megerősítette a második helyét a tabellán, a Leverkusennek már csak matematikai esélye van befogni a fekete-sárgákat.

Bundesliga 32. forduló
Borussia Dortmund-Bayern München 1-1 (1-1)
gólszerző: Großkreutz (11.), illetve Gomez (23.)
kiállítva: Rafinha (65.)