Premier League

Walcott a huszadik másodpercben döntött, újra harmadik az Arsenal

Az első percben született találattal legyőzte a már kiesett Queens Park Rangerst a Premier League 36. fordulójában, így újra a harmadik helyen áll az Arsenal.

A délután a Southamptont nagy nehezen legyőző Tottenham sikere miatt kellett az Arsenalnak mindenképp nyernie a QPR ellen, és jobb nyitányt nem is mutathattak volna be az Ágyúsok: az első percben, a középkezdés lerohanták az ellenfelet, amelynek védelme nem tudta lekövetni a labda útját, végül Arteta szöktetése után Walcott a 20. másodpercben betalált. (0-1)

Az Arsenal játékosai ünneplik Theo Walcott gólját a Queens Park Rangers-Arsenal mérkőzésen a Premier League-ben 2013-ban.

A parádés kezdés után nem ment ennyire jól a vendégeknek, mert bár a már biztosan búcsúzó hazaiak olyan sok mindent nem akartak ezen a mérkőzésen, így is viszonylag jól zártak és veszélyt is tudtak teremteni. Mégis Walcott járt újra közel a gólhoz, a 26. percben a kapufát találta el.

Az első játékrész utolsó, majd a második első harmadának mezőnybeli tusakodása után az Arsenal a 60. percben újra fölénybe tudott kerülni, többször is megdolgoztatták Greent és a védelmet a vendégek. A kapusnak Koscielny, Cazorla és Walcott próbálkozásainál kellett mentenie, míg a védőknek a lapos szöktetésekre és Podolski bal oldali beadásaira kellett figyelniük.

A hajrában aztán Remy távoli lövését ütötte a bal alsó elől bravúrral szögletre Szczesny, de ezen kívül már nem tudott a hazai együttes hozzászólni a mérkőzéshez.

Premier League
36. forduló
Queens Park Rangers-Arsenal 0-1 (0-1)
gólszerzők: Walcott (1.)