Bundesliga

Békétlen békés döntetlen a BL-döntő főpróbáján

Látványos kezdés után inkább keménykedésbe fordult a Bundesliga csúcsrangadója, a 32. fordulóban rendezett Borussia Dortmund-Bayern München mérkőzés. A Bajnokok Ligája döntőjébe jutott csapatok végül döntetlenre végeztek, így a sárga-feketék gyakorlatilag bebiztosították második helyüket.

A várakozásoknak megfelelően nem az első keretét küldte pályára egyik vezetőedző sem. Mindkét gárda lendületesen kezdett, ami jó mérkőzést sejtetett, és a 11. percben meg is született az első gól: Blaszczykowski a bal oldalon cselezgetett, a sprintben érkező Großkreutz elé emelt a hosszúra, ő pedig a léc alá belsőzte a labdát. (1-0)

Viszonylag gyorsan válaszolt erre a Bayern, miután a dortmundiak a tizenhatosnál nem léptek ki Rafinhára, középen pedig nem követték Gomezt, így a jobbhátvéd beíveléséből a csatár befejelte az egyenlítő gólt. (1-1)

A folytatásban is pörögtek a csapatok, az egyik oldalon Schieber és Lewandowski, a másikon Pizarro és Alaba veszélyeztetett, miközben Gundogant tizenegyesgyanús helyzetben borították fel a müncheniek tizenhatosán belül.

A szünet után aztán váratlanul leült a meccs, majd még váratlanabbul feszültté vált a hangulat. Az 59. percben Boateng kezezése miatt büntetőhöz jutott a Dortmund, Lewandowski lövését azonban Neuer kivédte, ezt követően pedig egyre csipkelődőbbé vált a játék.

A csúcspont öt perccel később jött el, amikor Rafinha arcon könyökölte Blaszczykowskit, ezért pedig megkapta a második sárga lapját. Levonulás közben beszólogatott a lengyel ellenfélnek, ezért Jürgen Klopp rászólt, hogy menjen az öltözőbe, ami pedig a Bayern stábjából Matthias Sammernek nem tetszett, így a két szakember is összekapott. Végül a játékvezető felszólítására egy nem túl őszinte kézfogással zárták le a vitát.

A színvonal a későbbiekben sem emelkedett, a feszültség viszont megmaradt. Mezőnyben keményeket ütköztek a játékosok, a kapuk közelében rendre összekaptak, Schieber pedig elég feleslegesen rálépett Neuer kezére is egy rossz labdaátvétel után. A kapus szerencsére megúszta sérülés nélkül.

A hajrában inkább a Dortmundnak voltak még lehetőségei, de gólt sem ők, sem a vendégek nem szereztek. A döntetlennel gyakorlatilag biztossá vált a sárga-feketék eddig is valószínű második helye, hiszen a Leverkusen már csak akkor előzheti meg őket, ha a hátralévő két fordulóban hat ponttal többet gyűjt náluk, és ledolgozza a gólkülönbségben meglévő 17 találatnyi hátrányát.

Bundesliga
32. forduló
Borussia Dortmund-Bayern München 1-1 (1-1)
gólszerzők: Großkreutz (11.), illetve Gomez (23.)
kiállítva: Rafinha (65.)