Premier League

Van Persie visszatért és ponthoz segítette a Unitedet

1-1-es döntetlennel végződött az Arsenal-Manchester United rangadó az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában.

A Manchester United már bajnokként érkezett Londonba, a Vörös Ördögöknek a presztízs miatt volt fontos a rangadó, míg az Ágyúsoknak minden egyes pontra szükségük van a BL-induláshoz. A hazaiak megadták a tiszteletet a vendégeknek, sorfalat álltak a meccs előtt.

Az Arsenal remekül kezdte a mérkőzést, a 2. percben Rosicky ugratta ki Walcottot a jobb oldalon, aki közelről a kapuba lőtt, a felvételek szerint lesről indulva (1-0). A folytatásban is szorongatta ellenfelét Arsene Wenger csapata, a 7. percben Cazorla löketét ütötte ki David De Gea.

A folytatásban kiegyenlítődött a rangadó, a 18. percben a korábbi Arsenal-kedvenc Robin Van Persie balról ívelt Phil Jones fejére, aki tisztán, nyolc méterről a bal sarok mellé csúsztatott. A 32. percben Podolski hét méterről tüzelt, De Gea hárított.

A 39. percben Nani bal oldali beívelését Van Persie fejelte Szczesny arcára. A 41. percben Valencia jobb oldali beadását Jones fejelte a bal felső sarok mellé. Közel járt az egyenlítéshez a United és a szünet előtt egalizált: Bacary Sagna eladott labdájával elment a bal oldalon Van Persie, a védő utánaeredt és felrúgta, Phil Dowd a mészpontra mutatott. A holland nem hibázott, a bal sarokba vágta a labdát (1-1).

A második félidő elején Rosicky tekert a kapu mellé, majd Ramsey 24 méteres lövését védte De Gea. Az 51. percben Van Persie balról adott be, Rooney centikkel maradt le a labdáról a kapu torkában. Három perccel később Rafael jobbról, 18 méterről célzott fölé, majd Evra beadását követően Rooney fejelt, Szczesny kipaskolta a labdát a léc alól. Wenger támadó szellemben cserélt, Wilshere beállása lendített a hazaiak játékán. A 72. percben sarokrúgás után Koscielny lőtt a kapu fölé. Mindkét csapatban benne volt a gól, Gibbs elterül a vendégek a 16-osán belül de nem követte tizenegyes, a 87. percben Cazorla 18 méteres lövését De Gea bravúrral védte a bal alsónál. Vendégkontrából Giggs lövését blokkolták, a szöglet után Evra bólintott a kapu fölé.

1-1-es döntetlennel végződött a rangadó, vagyis a Manchester United már biztosan nem dönti meg a Chelsea pontrekordját (94), míg az Arsenal nem tudta visszaelőzni a Chelsea-t.

Premier League, 35. forduló:
Arsenal-Manchester United 1-1 (1-1)
gólszerző: Walcott (2.), ill. Van Persie (44. - 11-esből)
 
Korábban:
Chelsea-Swansea City 2-0 (2-0)
Reading-Queens Park Rangers 0-0
 
Szombaton játszották:
Newcastle United-FC Liverpool 0-6 (0-2)
Everton-Fulham 1-0 (1-0)
Southampton-West Bromwich Albion 0-3 (0-1)
Stoke City-Norwich City 1-0 (0-0)
Wigan Athletic-Tottenham Hotspur 2-2 (1-1)
Manchester City-West Ham United 2-1 (1-0)
 
Hétfőn játsszák:
Aston Villa-Sunderland 21.00