Bundesliga

Vargáék kiestek, Hajnal kimaradt, a Bayern hősei pihentek

Az Augsburg 3-0-ra verte otthon a VfB Stuttgartot a német labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján. Az eredmény azt jelenti, hogy a maradék három fordulótól függetlenül a Greuther Fürth biztosan kiesik az élvonalból. A Bajnokok Ligájában parádézó Bayern München a cseresorral verte a Freiburgot.

Augsburg-VfB Stuttgart

Hajnal Tamás a kispadon kezdett a vendégeknél. A sereghajtó Greuther Fürth sorsa az Augsburg kezében volt, ugyanis hazai siker esetén Varga József és Stieber Zoltán együttesének nem maradt volna esélye a bennmaradásra. Az Augsburg nem kegyelmezett, a 61. percben szerezte meg a vezetést, Mölders közeli fejese a kapusról a gólvonal mögé perdült (1-0). A 83. percben parádés góllal növelte előnyét az Augsburg, De Jong sprintelt a bal összekötő helyén, majd 18 méterről a kinn álló kapus felett a hosszú felső sarokba nyeste a labdát (2-0). Három perccel később újabb látványos gól következett, ezúttal Won Ji balról, 14 méterről kapásból a bal sarokba lőtt (3-0). Hajnal Tamás nem kapott lehetőséget, az Augsburg továbbra is osztályozót érő helyen áll, a sereghajtó Greuther Fürth kiesett.

Emre Can

 

Bayern München-Freiburg

A már biztosan aranyérmes bajorok az európai kupaszereplésért küzdő Freiburgot látták vendégül. Jupp Heynckes, a Bayern mestere tartalékos csapattal kezdett, Neuer, Dante, Ribéry, Javi Martinez, Robben, Alaba és Lahm is kimaradt. A cseresor a 35. percben betalált, Can a jobb sarokba csúsztatott (1-0). Veresége ellenére a Freiburg az Európa Liga-szereplést érő ötödik helyen maradt.

Hoffenheim-Nürnberg

A 11. percben a hazaiak kerültek előnybe, Johnson jobbról középre gurított, Weiss hét méterről laposan az üres kapuba passzolt (1-0). Gyorsan jött a második gól, kilenc perccel később Salihovic balról, csukafejessel a hosszú sarokba juttatta a labdát (2-0). Az 57. percben Casteels kapus a levegőben ütközött az egyik nürnbergivel, a játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt. Simons vállalta el a 11-est és a kapu bal oldalába bombázta (2-1). A Hoffenheim továbbra is kieső helyen áll, három pont a hátránya az osztályozót jelentő pozíciótól.

Bayer Leverkusen-Werder Bremen

A 34. percben Sam tört kapura középen egy az egyben, eltolta a labdát a kifutó Mileitz mellett, de a kapus buktatta a csatárt. A játékvezető büntetőt ítélt, Kiessling a bal alsó sarokba lőtte (1-0). A Bremen sorrendben tizedik bajnokiján nem tudott nyerni, egyelőre 14. a tabellán, a Leverkusen harmadik maradt.

VfL Wolfsburg-Mönchengladbach

A 33. percben Diego balról, laposan lőtte a kapu elé a labdát, Brouwers beleért és a lábáról a saját kapujába perdült a labda (1-0). Az 52. percben egyenlített a vendégcsapat, Mlapa középen kilépett, lerázta magáról a védőket, 15 méterről lőtt, a labda Benaglio lábai között a kapu közepébe vágódott (1-1). A 61. percben ismét a Wolfsburg vezetett, Diego ugratta ki Olicot, aki balról, 11 méterről lőtt, a labda a kapust érintve került a hálóba (2-1). A 75. percben hazai kontra söpört végig a pályán, ezúttal Olic hozta helyzetbe Diegót, aki a kapust is becsapta, majd jobbról, éles szögből az üres kapuba gurított (3-1). A Wolfsburg a tizedikre ugrott, a Mönchengladbach hetedik.

Bundesliga
31. forduló
Augsburg-Stuttgart 3-0 (0-0)
Gól: Mölders (61.), De Jong (83.), Won Ji (85.)
 
Bayern München-Freiburg 1-0 (1-0)
Gól: Can (35.)
 
Hoffenheim-Nürnberg 2-1 (2-0)
Gól: Weiss (11.), Salihovic (20.), ill. Simons (58. - 11-esből)
 
Bayer Leverkusen-Werder Bremen 1-0 (1-0)
Gól: Kiessling (35. - 11-esből)
 
Wolfsburg-Mönchengladbach 3-1 (1-0)
Gól: Brouwers (33., öngól), Olic (61.), Diego (75.), ill. Mlapa (52.)