Serie A

Nehézkesen, de megtörte a Pescara kapusát a Napoli

Sokáig nem tudta bevenni a Pescara kapuját, végül azonban három góllal legyőzte a kiscsapatot a második helyezett Napoli a Serie A 34. fordulójában.

Az utolsó helyre egyre inkább "esélyes" Pescara meglepően aktívan kezdett, de az első tíz perc után lassan egyre hátrébb szorult. A 17. percben gólt is kapott, de Insigne nagy lesről lőtte ki a jobb alsót, így a játékvezető annullálta a találatot.

Ezt követően pedig hiába tartotta nagy nyomás alatt a vendégcsapat a hazai kaput, Pelizzoli nagyon sokáig tartotta együttesét. Hamsik lövését, Insigne fejesét, majd Pandev szabadrúgását is hárította.

Marek Hamsík és Goran Pandev ünneplik a Napoli gólját a Serie A-ban 2012-ben.

A szünet után aztán balszerencsés volt a rutinos kapus, Inler lapos lövése megpattant, így nem volt esélye védeni a jobb alsóba tartó labdát. (0-1)

Bő tíz perccel később aztán "önerőből" is betalált a Napoli, Pandev kapott labdát Maggiótól a jobb oldalról, az átvétellel szépen le is fordult az emberéről, és a jobb alsóba passzolt. (0-2)

A Pescara nem igen tudott reagálni a helyzetre, volt, hogy a nápolyiak percekig adogathattak zavartalanul, miközben a vendégdrukkerek hangosan olléztak a nézőtéren. Végül a következő találatot is a vendégek szerezték, Dzemaili távoli lövése vágódott nagyon szépen az ekkor már Perin által védett hazai kapuba. (0-3)

Így végül fölényesen nyert a Napoli, amely jóval nehezebb mérkőzésen van túl, mint amit a végeredmény mutat.

Serie A
34. forduló
Pescara-Napoli 0-3 (0-0)
gólszerzők: Inler (46.), Pandev (58.), Dzemaili (82.)