Divízió I-es jégkorong vb

Maradt esélyünk a feljutásra - Rich Chernomaz

A magyar jégkorong-válogatott 2-1-re verte a csúcsfavorit Kazahsztánt a budapesti divízió I/A hoki-világbajnokság harmadik játéknapján, ezzel életben tartotta feljutási esélyeit. A magyar csapat története során először verte meg a kazah együttest.

Chernomaz

Miután a magyar válogatott hétfőn kikapott a mezőny leggyengébb csapatától, "kénytelen" volt a legerősebb ellen javítani. A koreaiak elleni vereséget követően legyőzte Kazahsztánt. A magyar csapat szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz szerint szerdán minden olyat megtett a gárda, amire hétfőn nem volt képes.

"Az első perctől kezdve rendkívül intenzív meccset játszottunk, jók és fegyelmezettek voltunk, nem úgy, mint hétfőn Korea ellen - mondta Chernomaz. - A csapat küzdeni tudása, Szuper elképesztő bravúrjai, és az utolsó kazah emberelőnynél Magosi három lövésblokkolása kellett a három ponthoz. Természetesen sok más apró tényező is fontos volt. Kazahsztán életveszélyes, nagyon technikás, de csatáraink nagyszerű munkát végeztek, már a semleges harmadban megzavarták ellenfelünket, akik nem tudták kihasználni technikai fölényüket. Hibákra kényszerítettük őket, nem engedtünk sok helyet nekik. Olaszország és Japán ellen ugyanígy kell játszanunk, ugyanezt az alázatot és igyekezetet várom, és akkor esélyünk lehet arra, hogy az első két helyen végezzünk. A közönség ezúttal is hatalmas segítséget nyújtott. Sajnos a bírókra nem voltak hatással, mert több emberelőnyt adtak a kazahoknak."

Jégkorong világbajnokság
divízió I/A-csoport
1. Olaszország 3 meccs/9 pont
2. Magyarország 3/7
3. Kazahsztán 3/6
4. Japán 3/3
5. Korea 3/2
6. Nagy-Britannia 3/0
 
A további mérkőzések:
április 19., péntek:
4. forduló:
Kazahsztán - Koreai Köztársaság 12.30
Japán - Nagy-Britannia 16.00
Magyarország-Olaszország 19.30
április 20., szombat:
5. forduló:
Nagy-Britannia - Koreai Köztársaság 12.30
Kazahsztán-Olaszország 16.00
Magyarország-Japán 19.30