Tragédia

Tragédiába fulladt a bostoni maraton

  • MD

A bostoni maratont a connecticuti lövöldözés áldozatai tiszteletére tartották meg 2013-ban, de a futóverseny végül tragédiába fulladt, miután három bomba is felrobbant a célvonalnál és annak közelében.

Bostoni maratonon történt robbantás

Több mint 27 ezren vettek részt a bostoni maratonon, melyen a versenyzőknek 26.2 mérföldes (42 km) távot kellett megfutniuk. Az idei esemény a connecticuti iskolai lövöldözés áldozatai előtt tisztelgett. A Boston Atlétikai Szövetség elnöke, Joanne Flaminio a rendezvény előtt megjegyezte, hogy speciális jelentősége van annak, hogy a Sandy Hook általános iskolában 26-an haltak meg, és a maraton távja 26.2 mérföld hosszú.

A számmisztika sajnos tovább kuszálódott, tragikus végkimenetellel. A célvonalnál kettő, a közelben pedig egy harmadik bomba robbant fel, melyek a versenyzők, a nézők és a biztonságiak körében is szedték áldozataikat. Egyelőre három halottról tudni, de további 57 ember megsérült, nyolcuknak kritikus az állapota.

A célvonalnál robbanó bombák voltak a legsúlyosabbak, míg a harmadik a John F. Kennedy könyvtárnál aktiválódott, de az szerencsére nem szedett áldozatokat. A rendőrség később talált még két másik pokolgépet a célvonal közelében, de azok nem voltak élesítve. Egyelőre nem vállalta senki sem magára a merényletet, de a városlakókat, főleg azokat, akik a helyszínen élték át a robbantásokat, alaposan megrázta a tragédia.

A helyszíni tudósítások arról számolnak be, hogy rengeteg sérültnek amputálnia kellett legalább az egyik lábát, a szerencsétlenebbeknek már maga a bomba szakította le a végtagjukat.

A tragédia miatt az NHL-ben szereplő Boston Bruins is elhalasztotta az Ottawa Senators elleni hétfői összecsapását.