Férfi kézilabda

Bombaigazolással erősít a Barcelona

Minden bizonnyal a spanyol bajnok Barcelona együttesében folytatja a következő szezontól pályafutását a franciák világ- és Európa-bajnok irányítója, Nikola Karabatic.

Karabatic jövőre visszatérhet az elitbe / AFP

A korábban a világ legjobbjának is megválasztott kétszeres olimpiai bajnok Karabatic jelenleg a francia Aix együttesében kézilabdázik. A tavalyi évben bundabotrányba keveredett és ősszel felfüggesztett klasszis a télen távozott a Montpellier alakulatától. Karabatic akkori elmondása szerint nem akarta elfogadni egyik sztárcsapat invitálását sem, ezért igazolt egy kiesőjelölt gárdához. A nyár folyamán azonban már az őt "megillető" klub alkalmazásában állhat.

Noha Karabaticot a Paris Saint-Germain és korábbi klubja, a német THW Kiel is csábította, spanyol és francia sajtóhírek szerint a Barcelona lesz a befutó. Minden idők legeredményesebb férfi klubja várhatóan három vagy négy esztendőre szerződtetné napjaink egyik legjobb játékosát.

A horvát felmenőkkel rendelkező Karabatic sikerekben páratlan karriert tudhat magáénak: 29 éves korára kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, klubszinten a Montpellier-vel és a Kiellel is nyert Bajnokok Ligáját, francia és német bajnoki címek sorát szerezte meg, nem mellékesen 2007-ben a világ legjobb játékosának is megválasztották.