Atlétika

Az oroszok szigorítják a biztonsági intézkedéseket a Bostonban történtek miatt

  • MTI

Az orosz hatóságok szigorítják a biztonsági intézkedéseket a Moszkvában augusztusban sorra kerülő atlétikai-világbajnokságra a Boston Marathonon hétfőn történt bombatámadások miatt.

"A Bostonban történtek után biztosan újra átnézzük a tervezett biztonsági rendelkezéseket" - nyilatkozta kedden Valentyin Balahnyicsov, az Orosz Atlétikai Szövetség elnöke, aki hozzátette, eddig is a legfontosabb tennivalók között szerepelt a sportolók és a nézők biztonsága az oroszországi sportrendezvényeken, de most figyelembe kell venniük az Egyesült Államokban történt incidenst is.

A bostoni maratonfutáson magyar idő szerint hétfőn este a célegyenesben két bomba robbant, a detonációban három ember meghalt, több mint 140-en megsebesültek, közülük 17 ember állapota válságos. Balahnyicsov úgy fogalmazott, az augusztus 10-től 18-ig tartó atlétikai vb-n háromszoros védelmet biztosítanak majd.

A világot sokkolta a bostoni robbantás híre - Fotó: AFP

"Az állami mellett Moszkva saját biztonsági szolgálatát is bevetjük, valamint lesznek őrző-védő dolgozók a stadionban és a létesítmény körül is" - mondta Balahnyicsov.

Vitalij Mutko sportminiszter hangsúlyozta, mivel Oroszország a közeljövőben több nagy világversenynek ad otthont, a Bostonban történteket komoly figyelmeztetésként kell felfogniuk.  

"Természetesen szigorítjuk a biztonsági intézkedéseket" - jelentette ki Mutko. "A külföldi kollégák gyakran kritizáltak minket, mondván, túlságosan nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, de most látható, ilyen esetek bármikor történhetnek."

Szocsiban jövő februárban a téli olimpiára kerül sor, illetve a tervek szerint 2014-ben már a Forma-1 mezőnye is ellátogat Oroszországba, ahol 2018-ban labdarúgó-vb-t rendeznek.