Krikett

Visszatér Indiába a Bajnokok Ligája sorozat

  • VNA

Idén ősszel ismét India látja vendégül a világ legjobb T20-as krikett klubcsapatait, 2009 és 2011 után újra a hatalmas ázsiai ország rendezheti meg a Bajnokok Ligája küzdelmeit.

Idén is a sportág egyik nagyhatalmának számító India rendezheti meg a krikett Twenty20 Bajnokok Ligája sorozatot - erről döntöttek a szervezők. A 2013-as vetélkedést szeptember 17. és október 6. között rendezik meg, a hatmillió dollár összdíjazású tornán a világ legjobb T20-as klubcsapatai vehetnek részt. A torna tényleges helyszíneit egyelőre még nem jelölték ki, ezzel megvárják az indiai profi bajnokság (IPL) most futó szezonjának végét, hiszen akkor alakul ki, hogy mely három együttes vehet részt indiai részről a BL-sorozatban.

A korábbi kiírásokkal ellentétben az angol csapatok ezúttal (a versenyprogram sűrűsége és szövetségük döntése alapján) nem vesznek részt a küzdelmekben. Az idei lesz immáron a harmadik olyan Bajnokok Ligája torna, - 2009 és 2011 után - amelynek India lesz a házigazdája. A köztes, páros években Dél-Afrika rendezhette meg a sorozatot, tavaly a döntőben az ausztrál Sydney Sixers győzött a dél-afrikai Highveld Lions csapata ellen.