Serie A

Milánói pontszerzésével a Napoli került közelebb az ezüstéremhez

1-1-es döntetlennel zárult az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának rangadója, az AC Milan-Napoli mérkőzés. A hazaiak az első félóra végén előnybe kerültek, a déliek néhány percen belül válaszoltak, a fordulás után pedig már csak a küzdelem és az indulatok domináltak.

A fordulót megelőzően mindössze négy pont választotta el a tabellán a feleket, a rangadónak a presztízsen kívül különös jelentőséget adott, hogy mindkét együttes a Bajnokok Ligája-csoportkörbe való egyenes kvalifikációt jelentő ezüstéremért harcol. A téthez méltóak kezdtek a csapatok, majd az első félóra végén az aktívabb hazaiak szerezték meg a vezetést. Robinho vitte be a labdát két vendégvédő közé, amely egy nápolyi védő érintésével Matthieu Flamini elé perdült a labda, a francia középpályás 18 méteres lövése pedig a vetődő kapus, Morgan De Sanctis kezéről vágódott a kapu bal oldalába. (1-0) Villámgyorsan válaszoltak a vendégek, Marek Hamsik balról lapos átadással ugratta ki Goran Pandevet, aki a katasztrofálisan helyezkedő védők között, senkitől sem zavartatva lőhetett a hálóba. (1-1)

Hatalmas küzdelmet hozott a Milan és a Napoli csatája a San Siróban - Fotó: AFP

A fordulás után a látványos megoldások helyett izzadtságszagú küzdelem költözött a gyepszőnyegre. Flamini kicsit túlzásba is vitte a csatározást, és bár páros lábbal végzett becsúszása a labda megszerzésére irányult, az veszélyeztette Camilo Zúniga testi épségét, így a milánóiak a gólszerző nélkül folytatták az utolsó húsz percben. Noha egyenlő létszámnál voltak jelei annak, hogy a világoskékek nem vállalnak túlságosan nagy kockázatot a győzelem megszerzése érdekében, a kiállítás után nagy rohamozásba kezdtek, ám a paprikás hangulatú hajrában nem tudtak komoly helyzeteket kidolgozni.

A döntetlen következtében a felek közt maradt a négypontos különbség, ha a Napoli megőrzi ezt a hátralévő hat fordulóban, akkor jövőre a Bajnokok Ligája főtábláján kezdheti nemzetközi szereplését.

Serie A
32. forduló
AC Milan-SSC Napoli 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Flamini (30.) illetve Pandev (33.)
Kiállítva: Flamini (72.)
 
Hétfőn rendezik:
20:45: Lazio-Juventus
 
Korábban:
Cagliari-Internazionale 2-0 (0-0)
Chievo Verona-Catania 0-0 (0-0)
Torino-AS Roma 1-2 (1-1)
Genova-Sampdoria 1-1 (0-1)
AC Parma-Udinese 0-3 (0-2)
Palermo-Bologna 1-1 (1-1)
 
Pénteken játszották:
Atalanta-Fiorentina 0-2 (0-0)
Pescara-Siena 2-3 (0-2)