Liverpool

Két-három győzelemhez elegendő helyzetünk volt - Rodgers

A Liverpool gólnélküli döntetlent játszott a Readinggal az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában. A Vörösöknek rengeteg helyzetük volt a sereghajtó ellen, de Alex McCarthy kapus megbabonázta Suárezéket.

"Ennél többet nem tehettek volna a játékosaim a győzelemért. Néhányuk teljesítménye, kreativitása kiemelkedő volt. Vannak olyan mérkőzések, amik után azt mondod, hogy a kapusnak volt két-három nagy bravúrja, de nekünk ma 14 kaput eltaláló lövésünk volt, ráadásul idegenben" - bosszankodott a lefújás után Brendan Rodgers.

A statisztika szerint a menedzser elszámolta magát, a Vörösök 15-ször találták el (26 kísérletből) Alex McCarthy kapuját - aki november óta először védett a bajnokságban. "Tudom, hogy ez a fiatal labdarúgó kiváló képességekkel bír, posztján egyike lesz a legjobbaknak. Ilyen hosszú kihagyás után  megdöbbentő, hogy így védett - dicsérte a 23 éves hálóért a Liverpool menedzsere.

"Természetesen frusztráltak vagyunk. A meccs egyes szakaszaiban remekül játszottunk. Az ellenfélnek volt néhány veszélyes ellentámadása, ami normális velejárója annak, ha dominálsz a labdabirtoklásban és folyamatosan támadsz. Ne felejtsük el, hogy Pepe Reinának is volt egy nagy védése Noel Hunt lövésénél" - folytatta Rodgers.

"A miénk a liga egyik leggólerősebb csapata. Ebben a szezonban voltak kiemelkedő meccseink, de a következő idényben a jó produkcióknak pontokhoz kell kapcsolódniuk, ez kulcsfontosságú. De egy másik mutatóban is elöl állunk, 13 mérkőzést hoztunk le kapott gól nélkül."

"Két vagy három meccs megnyeréséhez elegendő helyzetet dolgoztunk ki ma. Meg kell dicsérnem a Reading játékosait, amikor kellett, jól védekeztek, ha kellett, a gólvonalra vetették magukat. Egy igazi hajtós, kemény meccs volt ez a Readingnek, ami minket illet, győzelmet vártunk magunktól."

A Liverpool zsinórban másodszor játszott 0-0-t, hetedik a tabellán, öt fordulóval a vége előtt nyolc pont a hátránya a negyedik Chelsea-vel és az ötödik Tottehhammel szemben, ráadásul a Kékeknél kettővel, a Spursnél és a hatodik Evertonnál egy találkozóval többet játszott.

"Ezzel az egy ponttal is haladunk előre, de ma hármat kellett volna szereznünk. A szezon utolsó pillanatáig azért harcolunk, hogy minél előrébb végezzünk. Az előző két meccsen nem sikerült megtörtünk ellenfelünket. Ma egyszerűen kifogtunk egy ihletett formában védő kapust."