Brazil foci

Ápolás közben akadályozta meg a gólt, eltiltást kapott

  • MTI

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott az a brazil labdarúgó, aki úgy mentette meg csapatát a góltól, hogy ápolását követően nem kért engedélyt újbóli beállására.

Az alacsonyabb osztályban szereplő Bangu játékosa, Celsinho kisebb sérülést szenvedett, emiatt a saját kapuja mellett ápolták. Csapatának kapusa azonban kisvártatva utolsó emberként cselezgetni kezdett, elveszítette a labdát, amelyet aztán így az üres kapu felé íveltek. Csakhogy közben Celsinho visszafutott a pályára, és a gólvonal előtt fejjel tisztázott.

A rivális Duque de Caxias játékosai hevesen reklamáltak, a bíró pedig piros lapot mutatott fel Celsinhónak. A közbeavatkozása miatt megítélt közvetett szabadrúgást a Bangu egyik védője blokkolta, így ebből nem született gól. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult.

A futballszabály úgy szól: az oldalvonalon kívül ápolt játékosok csak a játékvezető engedélyével térhetnek vissza a pályára. Ráadásul Celsinho egyértelműen góltól fosztotta meg az ellenfelet, ezért kapott hat találkozóra szóló eltiltást.