Bundesliga

Szalai villámgólt szerzett, Hajnal kimaradt

Szalai Ádám a kezdést követően 12 másodperccel gólt szerzett, csapata a Mainz 1-1-re zárt otthon a Werder Bremennel a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombati játéknapján.

Augsburg-Hannover

Huszti Szabolcs sérülése miatt nem lépett pályára a Hannoverben. Gól nélküli első félidő után a 61. percben vendégek kerültek előnybe, ide-oda pattogott a labda a 16-oson belül, végül Rausch elé került, aki kilenc méterről a jobb alsóba lőtte (0-1). A ráadásban Rausch másodszor is villant, a Hannover három nyeretlen meccs után győzött, az Augsburg osztályozós helyen maradt.

Düsseldorf-Leverkusen

A 21. percben Leon Balogun a 16-os bal oldalán buktatta Sydney Samet, a játékvezető büntetőt ítélt, Kiessling a kapu bal sarkába vágta (0-1). A 41. percben egyenlített a Düsseldorf, egy balról belőtt labdát Schwaab a saját kapujába küldött, öngól (1-1). A 62. percben ismét a Leverkusen vezetett, Schürrle 12 méterről a léc alá lőtt (1-2). A hajárban bebiztosította a sikert a Leverkusen, a 84. percben Schürrle egy kontra után talált be (1-3),majd Kiessling kapásból a jobb felsőbe emelt (1-4). A Leverkusen harmadik, a Düsseldorf 15. maradt.

Szalai a kezdés után 12 másodperccel talált be a Mainz-Werder Bremen találkozón

Mainz-Bremen

A kezdés után azonnal gólt szerzett a Mainz. A brémaiak kezdtek, labdát vesztettek a jobb oldalon, Ivanschitz megszerezte, középre küldte, Szalai közelről a hálóba vágta (1-0). A magyar csatárnak 12 másodperc elég volt a találathoz, minden idők negyedik leggyorsabb gólját szerezte a Bundesligában, egyszersmind a leggyorsabbat a szezonban. A 69. percben egyenlített a Bremen, Arnautovic balról lőtt középre, Hunt pedig a rövid saroktól a hosszúba pöckölte a labdát (1-1). Szalai végig a pályán volt, a Bremen az utóbbi hat meccsén nem győzött.

Szalai góljához mindössze 12 másodpercre volt szükség

Freiburg-Mönchengladbach

A 69. percben a hazaik szereztek gólt, Krause hosszan vezette a labdát, majd középről, 18 méterről, félmagasan a jobb felsőbe lőtt (1-0). A ráadásban Kruse ismét betalált (2-0), a Freiburg négy nyeretlen fellépés után győzött.

Schalke-Hoffenheim

A Schalke sokáig nem tudott mit kezdeni a Hoffenheimmel, majd a 71. percben egy kontra után gólt szerzett. Farfan passzát Hoger középről, 14 méterről a bal sarokba vágta (1-0). A 79. percben másodszor is betalált a Schalke, Kolasinac balról centerezett, Raffael nem hibázott (2-0). Négy perccel később Puki is gólt szerzett, 14 méterről, jobbról a hosszúba lőtt (3-0). A Schalke feljött a negyedik helyre.

Robert Lewandowski, a Dortmund támadója ünnepli a Stuttgart elleni győztes gólját

Stuttgart-Dortmund

Hajnal Tamás a kispadon kapott helyet a Stuttgartban, a 29. percben egy szabadrúgás után a vendégek szerezték meg a vezetést. Reus balról tekert a kapu elé, Piszczek a rövid saroknál a hosszúba csúsztatta a labdát (0-1). A 63. percben egyenlített a Stuttgart, egy jobb oldali bedobás után Maxim 12 méterről, laposan a hosszú sarokba lőtt (1-1). A 70. percben egy kiállítás miatt emberhátrányba került a Stuttgart és a Dortmund ezt kihasználta, Piszczek pazar labdáját Lewandowski a kapuba bombázta (1-2), ezzel huszadik találatát jegyezte a bajnokságban. Hajnal nem kapott lehetőséget. Győzelmével a Dortmund elnapolta a 18:30-kor pályára lépő Bayern München bajnokavatását.

Bundesliga
27. forduló
Augsburg-Hannover 0-2 (0-0)
Gól: Rausch (61., 90.)
Düsseldorf-Leverkusen 1-4 (1-1)
Gól: Schwaab (41., öngól), ill. Kiessling (22. - 11-esből, 88.), Schürrle (62., 84.)
Mainz-Bremen 1-1 (1-0)
Gól: Szalai (1.), ill. Hunt (69.)
Freiburg-Mönchengladbach 2-0 (0-0)
Gól: Krause (69., 90.)
Schalke-Hoffenheim 3-0 (0-0)
Gól: Hoger (71.), Raffael (79.), Puki (83.)
Stuttgart-Dortmund 1-2 (0-1)
Gól: Maxim (63.), ill. Piszczek (29.), Lewandowski (83.)
Kiállítva: Niedermeier (70., Stuttgart)