Ökölvívás

Erdei Zsolt kikapott Monte-Carlóban, először bukott profiként

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok pontozással kikapott az orosz Gyenyisz Gracsovtól Monte-Carlóban a "millió dolláros szupernégyes" elnevezésű bokszgála első fordulójában.

Erdei

Erdei Zsolt 22 hónap kihagyás után lépett ringbe, legutóbb 2011 júniusában bunyózott, akkor a hatodik menetben kiütötte Byron Mitchellt. A tíz menetesre tervezett monte-carlói meccs első felvonásában Erdei többet kezdeményezett, a másodikban pedig Gracsov volt az élénkebb. A harmadik menetet Erdei sikerként értékelte, a gongszó után elégedetten a levegőbe ütött. A magyar bunyós a negyedikben nagy fölényben játszott, többször is eltalálta az oroszt, az eddigiek alapján Erdeinek állt a meccs. Az ötödik menetben Erdei semmi esélyt nem adott Gracsovnak a találatra, féltávnál minden a magyar öklöző sikerét ígérte. A folytatásban sem változott a játék kép, az orosz érezte, hogy pontozással már nincs esélye nyerni, így bátrabban ment előre, a kiütésre hajtott. Erre azonban nem volt esélye, mert Erdei kiválóan bunyózott. A záró menet végén Gracsov ünnepeltette magát és később kiderült, nem örült korán. A pontozók ugyanis a magyar bunyós fölénye ellenére őt látták jobbnak, a három bíró 2-1-es összesítéssel Gracsovot hozta ki győztesnek.

Erdei Zsolt profiként eddig 33 mérkőzést megnyert, ez volt az első veresége. A négyes torna másik mérkőzésén a dominikai Edwin Rodríguez a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával találkozik. Gracsov ennek a párharcnak a győztesével bunyózhat július 13-án ugyancsak Monte-Carlóban a 500 ezer dolláros fődíjért (a vesztes 300 ezret kap). A két vesztes 100-100 ezerrel gazdagodik.