Férfi kézilabda

Összeomlik Krivokapics klubja, menekül, ki merre lát

Hónapok óta csúszik a játékosok és az edzők fizetése, így szinte biztos, hogy a legtöbben távoznak a szlovén Cimos Koper férfi kézilabdacsapatától.

A magyar válogatott Krivokapics Milorad klubja két éve még bajnok volt, mostanra viszont gyakorlatilag csődbe jutott. Csütörtökön lemondott az elnök, Franc Krasovec, és bejelentette a távozását a szlovén nemzeti csapat kapusa, Gorazd Skof is, aki Franciaországban, a Créteiltől kapott új szerződést.

Krivokapics Milorad a Cimos Koper játékosaként 2012-ben.

"Krasovecnek óriási érdemei vannak a klub sikereiben, és ezért hálásak vagyunk neki. De aggódok a jövő miatt" - mondta Uros Rapotec csapatkapitány. "Nagy a baj, a klubnak talpra kell állnia, de kérdéses, hogy mennyire mélyről. Remélem, nem nagyon. Egyelőre azt sem tudjuk, hogy kivel beszéljünk. Szerintem a klub nem szűnik meg, de hogy mi lesz a csapattal, azt senki nem tudja. Ki lesz az edző, ki fog fizetni... Nekem is van még egy kétéves szerződésem, de ez már semmit nem garantál."

Beszámolók szerint a játékosok többségének még a decemberi és a januári fizetése sem érkezett meg, és sokaknak már vannak ajánlataik más egyesületektől.