DVTK

Nagyon jól esett, hogy támogattak - Rakaczki Bence

A Diósgyőr leukémiában szenvedő, de a gyógyulás útján haladó kapusának, Rakaczki Bencének a leletei bizakodásra adhatnak okot. A fiatal kapus még nem mehet társaságba, a klub honlapján keresztül üzent a szurkolóknak.

"Köszönöm szépen a kérdést, jól érzem magam. Szerencsére a hétvégére hazaengedtek, így a családommal lehetek. Mondanom sem kell, ez tovább javítja a közérzetemet" - nyilatkozta Rakaczki Bence a dvtk.eu-nak az állapotát firtató kérdésre.

A fiatal játékos hamarosan végleg hazatérhet otthonába. "A hét elején újra bent leszek, mivel kedden csontvelő vizsgálaton kell részt vennem. Ha minden a terveink szerint alakul, és az eredmények is olyanok lesznek, amit várunk, akkor hamarosan végleg hazaköltözhetek. Sajnos jelen állapotomban még nem mehetek közösségbe, de remélem annak is eljön az ideje hamarosan. Most minden idegszálammal a gyógyulásra törekszem, amihez az összes orvosi utasítást maximálisan betartom. Miután végleg elhagyhatom a kórházat, még akkor is szükségem lesz legalább egy évre, hogy megerősödjek."

A 19 éves kapusért összefogott a hazai futballtársadalom, sőt, sokan külföldi kapcsolataikat is mozgósították, többek között például Király Gábor és a DVTK spanyol légiósainak segítségével nemzetközi sztárjátékosok aláírt mezéért lehetett licitálni Bence megsegítésére. "Nagyon jól esett, hogy támogattak, s ilyen összefogás jött létre. Persze a családom és a barátaim is sokat segítettek. Csak, hogy egy-két nevet említsek: Takács Péter - aki majdhogynem szomszédom, hiszen jól ismerjük egymást a focipályáról és a templomból is -, illetve Veréb Gyuri bácsi is meglátogatott jó párszor."

"Folyamatosan követem a csapat eredményeit, a televízión keresztül nézem a mérkőzéseket, elolvasok minden hírt az interneten és az újságokban is. Úgy gondolom, hogy a Diósgyőr téli felkészülése és az igazolásai jól sikerültek, s odaérhetünk akár a dobogóra is. Persze azt tudom, hogy erős és kiegyenlített a mezőny, amiből csak a Győr lóg ki felfelé, de a többiek között lehet körbeverés. A DVTK első számú kapusa, Ribánszki László idősebb, és sokkal rutinosabb, mint én, így véleményt sem mondhatok róla, de azt látni kell, hogy remek hálóőr, akinek sok pontot köszönhet a csapat. Persze hálatlan élete van a kapusoknak, hiszen elég egy baki, s máris jön a gól – míg ez a csatároknál nincs így" - mondta csapatáról Rakaczki Bence.