NFL

Többen is számon kérik Greene szerződtetését a Titansen

  • MD

A kétfutós játék, amit majd a következő idényben a Tennessee Titans akar majd játszani a pályán, máris kritikusokra talált, méghozzá csapaton belül. Chris Johnson nem örült az újabb konkurenciának, és korábbi helyettese, Javon Ringer sem látja a rációt Shonn Greene leigazolásában.

A múlt héten a Tennessee Titans megállapodott a New York Jets korábbi futójátékosával, Shonn Greene-nel egy hároméves, 10 millió dolláros kontraktusban. A döntés már akkor is sokakat meglepett, hiszen Chris Johnson mellett a Titans nem igazán erőltette a többi futójátékosát a pályán, de Mike Munchak vezetőedző elképzelése szerint egy többoldalú futójáték fogja jellemezni 2013-ban a Titánokat.

Chris Johnson, aki az aranytojást tojó tyúknak számít a Titansben a maga 53.5 millió dolláros szerződésével, amit 2011-ben írt alá, szintén nem örült az új versenytárs érkezésének és a meglebegtetett új taktikának.

"Sohasem voltam pártolója a kétfutós rendszernek, szóval nem tudom, hogyan tervezzük őt (Greene-t) használni. Nem félek a versengéstől, ugyanakkor egy ekkora összeget nem adsz oda egy olyan játékosnak, akit csak a gólvonal szituációknál fogsz bevetni. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok" - nyilatkozta Johnson, aki szavai ellenére mégis csak úgy tűnik, mintha rosszul venné a konkurencia felbukkanását.

Chris Johnson nem hisz a két futójátékos szisztémában

Johnson futott tavaly egy 94 yardos touchdownt pont a New York Jets ellen, de az utolsó hat mérkőzésen ez volt az egyetlen 100 yard feletti teljesítménye. Munchak vezetőedző talán emiatt is ragaszkodott Greene megszerzéséhez, hogy Johnsont jobb játékra ösztökélje a jövőben.

Ugyanakkor Javon Ringer, aki az elmúlt négy évben Johnson cseréje volt, és jelenleg szabadügynökként keresi új kenyéradóját, szintén úgy véli, hogy Greene Tennessee-be hozatala teljesen értelmetlen volt, hiszen már így is rengeteg tehetség sorakozik Johnson mögött.

"Örülök Shonn-nak, ő egy nagyon jó futójátékos. De amikor megszerezték, azt mondtam magamban: már így is volt néhány srác, aki sosem kapott lehetőséget a játékra, miért erősítenek akkor pont ezen a poszton?"

Ringer tavaly sérülés miatt csupán két mérkőzésen játszott, de Johnson árnyékában sohasem tudta kibontakoztatni szárnyait. Ugyanígy van ezzel Jamie Harper és Darius Reynaud is, akik tavaly 19, illetve 16 futást vezényelhettek le a pályán.

"Jamie Harper is jó, ha kapna nyolc-tíz labdahordásra lehetőséget, akkor remekül használná ki azt. És Darius, ő szintén egy jó futójátékos. De igazából egyikőnk sem kapott lehetőséget játszani" - panaszkodott Ringer.

A Titansnél Johnson 2008-as újonc szezonjában kaptak utoljára igazán bizonyítási lehetőséget a másodszámú futójátékosok. Akkor LenDale White 200 alkalommal cipelte a pályát a szezonban, azóta viszont Johnsonon kívül egy játékos sem dicsekedhetett el 64 futásnál többel.

Hogy Greene hogyan írja át a csapat taktikáját, az röpke öt hónapon belül kiderül, de Johnson nyilatkozatai alapján ez a házi versengés akár jobban is elfajulhat, mint ahogy azt Munchak mester szeretné.