Átigazolás

Brazíliába igazolt a Wolfsburg egykori csapatkapitánya

  • Szabó András

Hazaigazolt a Bundesliga 2009-es bajnokának, a Wolfsburgnak egykori csapatkapitánya. Josué öt és fél év után távozott el a Volkswagen-gyáriaktól; következő állomáshelye a Ronaldinhót is foglalkoztató Atlético Mineiro lesz.

A 33 éves védekező középpályás azért távozott a zöld-fehérektől, mert idén már messze nem számítottak rá annyira a csapat kezdőjében, mint korábban, magas fizetése miatt pedig értelmetlen lett volna a cserepadra ültetni. Dieter Hecking együttese így a közös megegyezéssel való szerződésbontást tartotta a legjobb ötletnek, amit Josué elfogadott, így szabadon igazolhatóvá vált.

A 28-szoros brazil válogatott futballista pedig erre fel úgy döntött, hogy ideje lezárni európai karrierjét, s rászánta magát a hazatérésre. Jól döntött, mert egy igazi legendát is foglalkoztató klub kereste meg: következő állomáshelye a Ronaldinhót is a soraiban tudó Atlético Mineiro lesz.

A selecaót 2007-2010 között 28 alkalommal erősítő szűrő karrierje során klubszinten két brazil és egy német bajnokságot nyert, valamint egy Libertadores-kupa és egy klubvilágbajnokság-elsőségnek is tevékeny részese lehetett; a válogatottal pedig a 2007-es Copa América-sikernek és a 2009-es Konföderációs Kupa-győzelemnek volt tevékeny részese.