Superbike

A Superstock 600 reménysége a hétvégi MotorShow-n mutatja be új Hondáját

  • B. Molnár László

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián idei sikeres szezonja elől újabb akadály hárult el. A 22 éves versenyző 2013-as motorja, egy CBR Honda RR 600 a háttércsapat megfeszített munkájának köszönhetően immár versenykész állapotban várja a teszteket és az idénykezdetet. Adrián már nagyon készül az első versenyére, ugyanis a kategóriaváltást követően szeretné bebizonyítani, hogy a nemzetközi mezőnyben is sokra hivatott.

Gyutai Adrián CBR Honda RR 600Amikor tavaly 2007 után első magyar gyorsasági motorversenyzőként újra nemzetközi bajnokságot nyert Gyutai Adrián – a 125 GP-t nyerte meg az Alpok-Adria sorozatban, valamint szintén ebben a kategóriában osztrák bajnoki címet szerzett –, sokan felvetették, hogy a kétségkívül tehetséges paksi fiatalember vajon kategóriát váltva is képes lesz-e megismételni korábbi sikereit. Nos, a 22 éves motoros versenygépe immár készen áll, és a CBR Honda RR 600 nyergében a Superstock 600-as nemzetközi mezőnyben is szeretné Adrián bebizonyítani, alkalmas a nagy célok valóra váltására.

"Jól halad az új motorom felkészítése, nemsokára teljesen készen vagyunk vele, ugyanis most már csak az utolsó simítások vannak hátra. Módosítottuk a futóművet és az elektronikát a Superstock szabályoknak megfelelően, hogy a motor versenyképes legyen a nemzetközi mezőnyben. Már nagyon várom az első tesztet, hiszen októberben ültem utoljára versenymotoron, és már nagyon hiányzik, hogy nyeregbe ülhessek. Emellett pedig nagyon fontos, hogy összeszokjak az új Hondámmal, megtaláljuk az alapbeállításokat. Az eredményes szereplés érdekében minél több kilométert szeretnék teljesíteni, hisz pontosan tudom, rengeteg a tanulnivalóm az új kategóriában" – fogalmazott Gyutai Adrián.

A paksi tehetség téli felkészülése jól sikerült, és nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is csúcsformában lesz az áprilisi idénykezdetre. Rengeteget segített ebben számára az a tudat, hogy amíg neki kizárólag a felkészüléssel és a főiskolai tanulmányaival kellett foglalkoznia, addig a csapata többi tagja gőzerővel dolgozott a háttérben.

"Most már tökéletesen bízom abban, hogy nyugodt, ugyanakkor reményeim szerint eredményes idény következik a számunkra. Úgy érzem, sikerült megfelelő szintre hoznom magam, aminek ki is kell jönnie majd a versenyeken. Alig várom már a március 22-24-e között, a Hungexpón megrendezendő MotorShow-t, ahol nemcsak velem, hanem az új motorommal is találkozhatnak a szurkolók" – jelentette ki a 22 éves motoros.