Jégkorong

Nagy a potenciál a fiatalokban - Chernomaz

Szombaton és vasárnap is egymás elleni mérkőzésekkel folytatódott a magyar jégkorong-válogatott felkészülése az április 14-én kezdődő budapesti divízió I-es világbajnokságra.

"Jól szolgálták a kitűzött célt ezek a meccsek. Alkalmunk volt értékelni a játékosokat, figyeltük, mennyire sajátították el azt a rendszert, amit edzésen gyakoroltunk. Összességében elégedett vagyok" - idézi a hazai szövetség honlapja Rich Chernomazt

"Minél több fiatalnak szeretnénk megadni a lehetőséget, meglátjuk élnek-e ezzel az eséllyel. Alkalmunk volt most azt is értékelni, hogy milyen potenciál van bennük, nemcsak a mostani világbajnokság, hanem a magyar jégkorong jövője szempontjából is. 3-4 játékos már most közel áll ahhoz, hogy a világbajnokságon szerepelhessen, valós esélyük van jelenleg is a végső keretbe kerülésre" - folytatta a szövetségi kapitány, majd kitért a kapusokra.

"Szuper Levente csak szombaton kezdte az edzéseket hosszú kihagyás után, de jól ment neki a védés. Nagy jövő előtt áll Ágoston Olivér, aki még nagyon fiatal, mindössze 18 éves, de remek teljesítményt nyújt."