Indian Wells-i tenisztorna

Nadal visszatért, zsinórban harmadik tornáját nyerte

Rafael Nadal nyerte meg az Indian Wells-i ATP-torna férfi egyesét, miután a fináléban 4:6, 6:3, 6:4-ra verte Juan Martín del Potrót.

Nadal

Nadal azonnal villámrajtot vett, hozta első szerváját, majd óriási csatában elvette Del Potro adogatását is. Úgy tűnt, ezzel behúzza az első szettet, de az argentin kis késéssel ugyan, de játékba lendült és végül 6:4-re megnyerte az első menetet.

A második játszma ugyanúgy indult, mint az első, csak most Del Potro villogott. Hozta az adogatását, aztán Nadalét is behúzta. Úgy tűnt, innen már gyerekjáték lesz a dél-amerikai számára a finálé, ám 3:1 után váratlanul számos hibát vétett, bizonytalanul játszott, Nadal pedig köszönte a lehetőséget és visszatért a meccsbe: zsinórban öt gémet nyert, 6:3-ra hozta a második partit és egyenlített.

A mindent eldöntő játszmában kőkemény csatát vívtak, ekkor már Nadalnak állt a zászló, a spanyol magabiztosabbnak és hatékonyabbnak tűnt. Szoros végjátékban a spanyol 6:4-re nyert és ezzel zsinórban harmadik tornáján diadalmaskodott. Úgy tűnik, végleg felépült térdsérüléséből, ismét visszatért az elitbe.

Indian Wells
férfi egyes, döntő
Nadal (spanyol, 5.)–Del Potro (argentin, 7.) 4:6, 6:3, 6:4