Atlétika

Csúszik az olimpiai bajnok maratoni bemutatkozása

  • VNA

Lábsérülése miatt nem tud indulni az áprilisi londoni maratonin az etióp Tirunesh Dibaba, aki most először futott volna versenykörülmények között ezen a távon.

Sérülése miatt nem lehet ott az április 21-én sorra kerülő londoni maratonin az olimpiai bajnok hosszútávfutó, Tirunesh Dibaba. Az etiópok 27 esztendős futója most futott volna életében először a 42.195 méteres távon, de a debütálására lábsérülése miatt még várnia kell. "Az edzéseken növeltem a kilométer adagokat, ez viszont előhozta a korábbi lábsérülésemet és így csak jövőre fogok tudni futni a londoni maratonin" - nyilatkozta a pekingi és a londoni olimpia 10.000 méteres bajnoka.

Dibaba lehetett volna az első etióp nő Darartu Tulu 2001-es futása után, aki győzni tud a világ egyik legismertebb versenyének számító londoni maratonin. Igaz távollétében is lesz esélyese az afrikai országnak, hiszen az olimpiai bajnok Tiki Gelana is elindul majd a brit fővárosban. Fő riválisnak ezúttal is vélhetően a kenyaiak számítanak majd, akik közül a világbajnok Edna Kiplagat, az olimpiai ezüstérmes Priscah Jeptoo is ott lesz a mezőnyben, ahol öt olyan női maratonista is lesz, aki 2:20-on belül képes futni a távot.