NB I

Coulibaly szerint kicsinálják Debrecenben

Az idei két bajnokin a keretbe sem került a címvédő Debrecennél Adamo Coulibaly. A góllövőlistát vezető csatárnak elege van, szerinte nem mond róla igazat a klub.

A vezetőedző, Kondás Elemér a nem megfelelő hozzáállásával, illetve a sérülésével magyarázta a francia játékos mellőzését. ­Cou­li­baly másképp látja a dolgokat.

"Egyszerűen azért, mert az edzőm nem nevez a keretbe – magyarázta a csatár a Borsnak. – Elemér nem mond igazat, semmi baja a kondíciómnak, ha lehetőséget kaptam volna a Kecskemét ellen, rúgtam volna két gólt, nekem ez nem probléma, viszont a tulajdonos utasítására nem játszat. A klub kéthavi fizetéssel tartozik nekem, elegem van. Nem tudom, miért szórakoznak velem. A nyáron lejár a szerződésem, de még csak nem is tárgyaltunk a meghosszabbításáról. A legviccesebb, hogy még így is vezetem a góllövőlistát. Remélem, a nyáron találok magamnak csapatot."

A klub visszautasította a lapnak Coulibaly állításait. "A csatár tavaly decemberben, mielőtt szabadságra ment, kéthavi fizetését előre elkérte, ezt át is utaltuk a számlájára, és a februári bérét is a szokásos időpontban kapta. Egyetlen játékosnak, így Coulibalynak sem tartozunk, és nem is tartoztunk soha. A támadó azért nem játszik, mert komoly gondok vannak a hozzáállásával, a mérések alapján messze lemaradva a legrosszabb mutatókat produkálja. A múlt hét kedden például sérülésre hivatkozott, azóta táppénzen van. Az sem igaz, hogy nem akarunk vele tárgyalni, hiszen még a múlt hét csütörtökön is az irodába invitáltuk, de azt mondta az ügyvezetőnknek, nem ér rá, más dolga van..."

Az történethez tartozik, hogy a támadó 12 napos késéssel érkezett meg a januári felkészülésre, ezért a DVSC pénzbüntetéssel sújtotta. Coulibaly akkor betegséggel és a hóhelyzettel magyarázta a majd' két hetes csúszást.