NBA

Kobe Bryant szerint közeleg a visszavonulása

  • MD

Kisebbfajta szívbajt hozott a Lakers-drukkerekre Kobe Bryant, aki csütörtökön szerepelt a népszerű amerikai showman, Jimmy Kimmel tv-műsorában. Amikor a Lakers-ikon visszavonulásáról kérdezősködött a házigazda, Bryant pedig úgy válaszolt, hogy az hamarosan bekövetkezhet.

Túlzás nélkül állítható, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legnagyobb ikonikus alakja még mindig Kobe Bryant a jelenlegi aktív játékosok közül. A Los Angeles Lakers sztárjának az idei már a 17. idénye az NBA-ben, és egész pályafutását az arany-lila trikósoknál töltötte.

Bryant felett nemcsak a szezonok, hanem az életévek számai is elrepültek. A már 34 éves játékos főleg a Lakers idei gyenge teljesítménye során számtalanszor megkapta, hogy kezd kiöregedni a játékból.

Kobe Bryant csütörtökön a Jimmy Kimmel Live show-ban szerepelt, ahol a showman nem tudta kihagyni a kérdést, miszerint mikorra várható a visszavonulása. Bryant sejtelmesen annyit mondott, hogy hamarosan, de nem konkretizálta pontosan, hogy ez mit is jelent.

Annyi bizonyos, hogy még a jövő szezonra érvényes szerződéssel bír, és a folytatás már csak a pénzügyeken fog múlni. Bryant többször is leszögezte már, hogy a Lakersből szeretne visszavonulni, ugyanakkor a csapat a 2014-15-ös idényre szeretne a fizetési sapka luxus plafonja alá kerülni, és így lehet, hogy a játékos és a menedzsment nem fogják megtalálni a közös nevezőt a tárgyalások során. Lehet, hogy Bryant a "hamarosan" alatt a következő utáni évre gondolt?