Biatlon

Meglepő lengyel siker, közel volt a pontszerzés Szőcs Emőkének

  • VNA

Meglepetés született a szombati női sprint versenyen Szocsiban, ahol sok klasszist megelőzve a lengyel Magdalena Gwizdon győzött.

Szombaton este a hölgyek 7,5 km-es sprint versenyével folytatódoitt az olimpiai tesztversenyek sorozata Szocsiban. Az esélyeseket megelőzve nagy meglepetésre a lengyel Magdalena Gwizdon nyerte meg a futamot. A 33 éves versenyző mindkét sorozatban hibátlanul lőtt, míg a favoritok nagy részének egy-egy hiba rendre becsúszott. Gwizdon ezzel pályafutása második Világkupa győzelmét szerezte meg, az elsőt még a 2006/07-es évadban a svédországi Östersundban szintén egy sprintversenyben aratta.

Szőcs Emőkét a tenyerén hordozza a magyar biatlon válogatott - Fotó: hatharom.com

Az összetett Világkupát már hamarabb megnyerő norvég Tora Berger ezúttal a harmadik helyen végzett, de a norvég így is megnyerte a szakági Világkupát. A futam meglepetés embere Evi Sachenbacher volt, a korábban sífutásban olimpiai bajnoki címet is gyűjtő német versenyző ugyanis úgy tűnik, hogy szépen lassan kezdi elsajátítani a lövészet fortélyait, most hiba nélkül teljesítette mindkét sorozatot és ezzel biatlonos pályafutása legjobb eredményét produkálva lett hatodik.

Biatlon Világkupa - Szocsi (RUS) - női sprint 7,5 km
1. Magdalena Gwizdon (POL) 25:28,7 (0 lövőhiba)
2. Anasztazija Kuzmina (SVK) +10,2 mp (1)
3. Tora Berger (NOR) +13,7 mp (0)
4. Marie Dorin Habert (FRA) +18,0 mp (0)
5. Darja Domracseva (BLR) +18,2 mp (1)
6. Evi Sachenbacher-Stehle (GER) +31,6 mp (0)

A verseny egyetlen magyar indulója, Szőcs Emőke remekül versenyzett, aki két lövőhibával, alig 2:45-el elmaradva a győztestől a 47. helyet tudta megszerezni. A közelmúltban Romániából áttelepült és egy ideje már magyar színekben versenyző Szőcs ezzel közel került a pontszerzést jelentő első negyven helyhez, a Világkupa pontszerzéstől mindössze 13 másodpercre volt a magyar versenyző, ráadásul például a németek klasszisát, Andrea Henkelt is meg tudta verni. A férfi és a női biatlonosok számára vasárnap váltóversenyeket rendeznek, majd a jövő héten a szibériai Hanti-Manszijszkban zárul számukra a 2012/13-as Világkupa sorozat.

A női biatlon Világkupa állása - három egyéni versennyel a vége előtt
1. Tora Berger (NOR) 1165 pont
2. Darja Domracseva (BLR) 848 pont
3. Andrea Henkel (GER) 742 pont
4. Marie Dorin Habert (FRA) 741 pont
5. Kaisa Mäkäräinen (FIN) 734 pont
6. Anasztazija Kuzmina (SVK) 694 pont