Női kézilabda BL

Kemény meccsről beszélnek a győri lányok

  • Barcsai Róbert

A Győri Audi ETO szombaton, hazai pályán is felülmúltata a Larvik együttesét a Bajnokok Ligája második csoportkörében, a találkozó 30-24-es eredménnyel ért véget. A mérkőzést követően Görbicz Anita, Katrin Lunde Haraldsen, Kovacsics Anikó és Szepesi Ivett nyilatkozott a hatharom.com-nak.

Nehéz meccsen vannak túl a győri lányok / fotó: MTI

A Győri Audi ETO együttese szombaton a Larvikkal mérte össze tudását a Bajnokok Ligájában. A Rába-partiak két hét leforgása alatt másodszor is legyőzték a jó erőkből álló norvég együttest, a két összecsapás közötti különbségről Szepesi Ivettet faggattuk: „Magabiztosabbnak éreztem ezt a meccset, többször is sikerült ellépnünk, bár kétszer is feljöttek. Kint 45-50 percig mi futottunk az eredmény után, de nyilván itthon voltunk, a szurkolók pedig fantasztikusak voltak.”

A szurkolók fontos szerepét nem csak Szepesi Ivett, hanem Kovacsics Anikó is kiemelte: „Végig kemény meccs volt, de összességében fölényben voltunk, amelyet leginkább a közönségnek köszönhettünk, amely olyan hangulatot teremtett, amihez a Larvik nincs hozzászokva.”

A találkozóról Görbicz Anita is nyilatkozott a hatharom.com-nak: „Nagyon jó csapat a Larvik, tudtuk, hogy a meccs nem az első félidőben dől majd el. Kissé érződik rajtunk a fáradtság, talán ezért is voltak kisebb megingásaink. A védekezésünk sokkal jobb, de a kapott gólok számára nagyon oda kell figyelnünk, még akkor is, ha a Larvik tényleg nagyon erős ellenfél.” A győriek védekezéséről Kovacsics Anikó is beszélt, majd a támadójátékra is kitért: „Hozzászoktattuk magunkat és a közönséget a húsz kapott gól alatti meccsekhez, ennek ellenére azért nem dől össze a világ, ha többet nyelünk be, főleg, hogy volt néhány balszerencsés találat is. Nagyon jó támadásokat alakítottunk ki, amikor nem kapkodtunk, akkor sikeresen tudtuk befejezni a játékot.”

Az ETO norvég játékosai számára természetesen különleges alkalmat jelent, ha a Larvik ellen lépnek pályára: „Különleges érzés, hiszen a barátaink ellen játszunk, de természetes, hogy mindent megteszünk a jelenlegi csapatunk sikeréért” - mondta a győriek portása, Katrine Lunde Haraldsen.

Mivel mindkét magyar csapat, az FTC, illetve az ETO is veretlen még a Bajnokok Ligájában, ezért könnyen előfordulhat, hogy a két fél nem csak a hazai pontvadászatban találkozik egymással: „Csoportelsőként szeretnénk továbbjutni, nagy esély van rá, hogy a későbbiekben összefussunk a Fradival. Az utóbbi években nem nagyon tudtak ellenünk nyerni, és nem szeretném, ha ez esetleg a BL-ben szakadna meg.” – nyilatkozta Kovacsics Anikó.