Sportfogadás

Szezonközi NBA-merengő – 3. rész

  • Covers.com - fordította: Barcsai Róbert

Kedden véget ér az All-Star szünet az NBA-ben, az alapszakasz hajráját megelőzően pedig jó ötletnek tartjuk, hogy sportfogadási szempontból kielemezzük, hogy mely csapatoknak lesz a legkönnyebb, illetve a legnehezebb a sorsolása.

Kevin Garnett

Akikre könnyű hajrá vár…

Denver Nuggets
(33-21 SU, 32-22 ATS, 33-21 O/U)

A Nuggetsre fogadni eddig jó üzletnek bizonyult, és semmi jel nem mutat arra, hogy az All-Star szünet után ez változna. A Denver 22-3-mal (17-8 ATS) áll hazai pályán, mindemellett az egyik legoveresebb csapat a ligában. A Nuggets az utolsó 28 mérkőzéséből 16-ot a Pepsi Centerben játszik, ahol átlagosan 109.2 pontot termel a csapat. A Denver tehát már túl van az idegenbeli mérkőzései nagy részén, és két meccsnél többet zsinórban nem játszik távol otthonától.

Golden State Warriors
(30-22 SU, 27-24-1 ATS, 33-18-1 O/U)

Csakúgy, mint a Nuggets, a Warriors is rengeteg meccset játszott már idegenben. A Golden State hazai pályán kiváló, 16-7-es (13-10 ATS) mérleggel áll, ráadásul idegenben sem teljesített rosszul (14-15 SU, 14-14-1 ATS). Amire azonban a fogadóknak oda kell majd figyelni, az a Warriors tendenciája, mely szerint a franchise sok overes mérkőzést játszik. A Golden State kiváló lehetőséget kap arra, hogy erősen fejezze be az alapszakaszt, mivel az utolsó 22 mérkőzéséből mindössze hatot játszik idegenben.

San Antonio Spurs
(42-12 SU, 31-22-2 ATS, 25-28-1 O/U)

A Spurs úgy vághatott neki az All-Star szünetnek, hogy Tony Parker, Manu Ginobili és Tim Duncan egyaránt sérüléssel bajlódott. A szünet egy kilenc mérkőzésből álló idegenbeli túrát szakított meg, amely kedden, Sacramentóban fejeződik majd be. Jó hír azonban a Spurs számára, hogy az utolsó 24 mérkőzésből 17-et hazai pályán játszik majd, az AT&T Centerben. Összességében az is kijelenthető, hogy várhatóan nem lesz olyan csapat, amely többet profitálhat a hazai pálya előnyéből, mint a Spurs.

Akikre nehéz hajrá vár…

Boston Celtics
(28-24 SU, 21-38-3 ATS, 25-26-1 O/U)

Tény, hogy a Boston hét mérkőzéses, pozitív ATS szériát hozott Rajon Rondo kidőlését követően, de a szünet után a Kelták könnyen visszacsöppenhetnek a valóságba. A Celtics a szünet előtti két mérkőzésen alulmaradt a hendikeppel szemben, ráadásul most Paul Pierce-nek is van egy kisebb sérülése. A Boston eddig mindössze 23 mérkőzést játszott idegenben, vagyis komoly túrák várnak Garnettékre, akik eddig mindössze 7-15-1-es ATS mérleget tudnak felmutatni távol Bostontól.

Philadelphia 76ers
(22-29 SU, 24-27 ATS, 24-25-2 O/U)

A naptár tervezői nem kímélték a Sixerst idén… A szezon elején sokat játszott idegenben a Philly, ráadásul a hajrában, majd 14 meccsből 12-t a Wells Fargo Centerben játszhatott a csapat. A Sixersnek azonban ismét útra kell majd kelnie a szezon végén, hiszen az utolsó 16 mérkőzésből 12 alkalommal idegenben kell majd pályára lépnie Turneréknek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fogadóknak jegelnie kell a Phillyt, mivel idegenben 6-14-2 O/U mutatóval rendelkezik a csapat.

Memphis Grizzlies
(33-18 SU, 29-21-1 ATS, 21-29-1 O/U)

Rudy Gay távozása után a Grizzlies játéka nagyot változott, hiszen a fogadók komoly profitot realizálhattak a Memphis kiváló védelme miatt, ám Tony Allenéknek mostanában nagy gondot jelent az ellenfelek megállítása. A csere után a Memphis 94.7 pontot engedett az ellenfeleknek meccsenként, ami majdnem öt egységgel több, mint a csapat szezonbeli átlaga. Az általában underes Grizzlies az utolsó hét mérkőzéséből hatszor játszott overt, ráadásul a csapat a ligában a legkevesebb mérkőzést vívta idegenben, szám szerint 22-t, ez pedig azt jelenti, hogy az alapszakasz hátralévő részében sorozatban két meccsnél több időt nem tölt hazai pályán a csapat.