NFL

A Cleveland irányítójának helye nincs biztonságban

  • Molnár Dávid

A Cleveland Brownsnál a vezetőedzőt és a menedzsert is menesztették posztjáról, az új szakmai stáb pedig lehet nem a tavalyi újonc irányítóval, Brandon Weedennel képzeli el a jövőt.

Brandon Weedent az első kör huszonkettedik húzásával választotta ki a Cleveland Browns a 2012-es újoncbörzén. Weeden a 2012-es alapszakaszban meg is kapta a kezdő pozíciót a karmesteri poszton, és 16 mérkőzésen 14 touchdown-passzt szórt ki 17 interceptionnel, valamint 57.4%-os passzolási hatékonysággal. A Browns végül 5-11-gyel zárta a szezont, aminek következtében a vezetőedzőt, Pat Shurmurt és a menedzsert, Tom Heckert Jr.-t is menesztették..

Bár Weedent ifjú kora és tehetsége miatt sokan látják a Browns elsőszámú irányítójának a következő években, Rob Chudzinski új vezetőedző, valamint Michael Lombardi új menedzser lehet másképp fog tekinteni a második profi évébe lépő játékosra. Weedent mindez nem zavarja.

"Versengésre számítok. A profi sportokban már csak így mennek a dolgok. Hacsak nem egy Tom Brady, Peyton Manning, Drew Brees vagy ehhez hasonló játékos vagy, számítanod kell arra, hogy jön valaki, aki a te munkádra áhítozik. Ez a biznisz része. De éppen ez a jó része is, hiszen versenyezhetsz, és megpróbálsz győztesként kikerülni belőle" - nyilatkozta az irányító, akinél láthatóan nincsenek önbizalombeli problémák.

A Cleveland a 2013-as drafton hatodik helyen húzhat az első körben, és felmerült, hogy a csapat esetleg ismét egy irányítót fog húzni, de felmerült a Browns neve az Alex Smithről szóló cserepletykákban is.