Alpesi sí-vb

Az osztrákok csapatban szerezték első aranyukat

A hazai pályán szereplő osztrák válogatott nyerte meg a csapatversenyt kedden a Schladmingban zajló alpesisí-világbajnokságon, ahol ez volt Ausztria első győzelme.

A vb-n eddig csalódást keltő osztrák síelők ezúttal meggyőző teljesítménnyel meneteltek el az aranyéremig. A összetett Világkupa-győztes Marcel Hirscher vezette csapat az elődöntőben a németeket, a döntőben pedig a svédeket győzte le egyaránt 4-0-ra.

A bronzérmet a negyeddöntőben a címvédő francia válogatottat legyőző német csapat szerezte meg, miután a harmadik helyért rendezett párharc során nagy csatában jobbnak bizonyult Kanada legjobbjainál.

A csapatversenyben az országok legalább négy-, legfeljebb hatfős gárdákat nevezhettek, s az együttesekben legalább 2-2 férfi és női síelőnek kellett szerepelnie. A lebonyolítás kieséses rendszerben történt, minden fordulóban országonként két férfi és két női induló versenyzett párhuzamos műlesiklásban. Döntetlen esetén a legjobb idők - egy férfi és egy női versenyzőjé - összevetése döntött.

Alpesi sí-világbajnokság
csapatverseny
1. Ausztria (Marcel Hirscher, Philipp Schörghofer, Marcel Mathis, Michaela Kirchgasser, Nicole Hosp, Carmen Thalmann)
2. Svédország (Nathalie Eklund, Frida Hansdotter, Maria Pietelae-Holmner, Jens Byggmark, Mattias Hargin, Andre Myhrer)
3. Németország (Lana Dürr, Maria Höfl-Riesch, Veronique Hronek, Fritz Dopfer, Stefan Luitz, Felix Neureuther)
 
a döntőben:
Ausztria-Svédország 4-0
a 3. helyért:
Németország-Kanada 2-2 - jobb idővel