Rövidpályás gyorskorcsolya-vb

A kapitány szerint jó úton jár a csapat

Telegdi Attila, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat folyamatosan fejlődik, s adottak számára a feladatok a március 8. és 10. közötti debreceni világbajnokságig hátralévő időben.

A vb szervezőbizottságának keddi közleményében a szakvezető leszögezte, biztos abban, hogy márciusra sikeresebb lesz a versenyzők formaidőzítése, mint a januárban rendezett malmői Európa-bajnokságon volt.

"A férfiváltónk a Világkupa-sorozatban futamról futamra mind jobban összeért és folyamatosan fejlődik, jó úton jár" - fogalmazott Telegdi Attila, hozzátéve, hogy a szakmai stáb számára fontos feladat lesz levenni a korcsolyázók válláról a hazai rendezésű vb okozta plusz terhet.

"Nem döntőbe jutást tervezünk, de azt igen, hogy minden, számukra verhető ellenfelet győzzenek le a magyarok" - nyilatkozott a kapitány, s jelezte, a férfiváltó messzire eljuthat a vb-n, ugyanakkor a női versenyzők kiszámíthatatlanabbak, velük kapcsolatban nehéz jósolni.

A debreceni világbajnokságon rekord létszámú mezőny vonul fel: 38 ország korcsolyázói, köztük a múlt hétvégén Drezdában zárult Világkupa-sorozat dél-koreai összetett győztesei, a férfiaknál első Noh Dzsink Ju és a nőknél diadalmaskodott Sim Szuk Hi is indulnak.

A magyar csapat tagjait március 3-án nevezi meg a szakvezetés, Telegdi Attila ezzel kapcsolatban azt mondta, a válogatás során meghatározó lesz a versenyzők pillanatnyi formája.