Brazil foci

Neymar újra felsült egy erősebb rivális ellen

Brazil lapvélemény szerint Neymar, a válogatott tehetséges futballistája nagy hibát követ el azzal, hogy továbbra is hazája bajnokságában szerepel. Főként ezt a konklúziót vonták le a 21 éves támadó angolok elleni, szerdai teljesítményét követően.

Neymar

"Neymarnak el kell foglalnia a helyét a világ futballjának színpadán, mindenki tudja, hogy Brazíliában ő a legjobb, de amíg olyan csapatok ellen játszik, mint a Bragantino vagy az Ituano, soha nem fogja megtudni, milyen egy európai védővel szembekerülni" - írja Robson Morelli, az Estado de Sao Paulo szakírója, miután a brazil válogatott szerdán a Wembley Stadionban 2-1-es vereséget szenvedett az angoloktól.

A szerző hozzáteszi: Neymar a válogatottban az erősebb csapatok ellen még nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, ráadásul a 2011-es klubvilágbajnokság döntőjében, az FC Barcelona ellen sem futballozott emlékezetesen, s ez is lehet az oka annak, hogy még nem váltott. A cikk szerint, amíg a brazil bajnokságban már a legkisebb lökésért is szabadrúgást ítélnek a csatársztárnak, addig ez Európában teljesen másképpen működik, ezért a válogatott szempontjából is fontos lenne, hogy egy keményebb bajnokságban edződjön. A brazilok nem kisebb dolgot várnak a Santos kiválóságától, minthogy jövőre hazai környezetben világbajnoki címre vezesse a válogatottat.