Tenisz

Rafael Nadal győzelemmel tért vissza

Rafael Nadal először párosban lépett pályára Juan Monacóval az oldalán, és meg is nyerték mérkőzésüket 6:3, 6:2-re a Vina del Marban zajló tenisztornán. A spanyol szerdán egyesben is pályára lép az argentin Federico Delbonis ellen.

Rafael Nadal Vina del Mar

A volt világelső, jelenleg az 5. helyen álló Rafael Nadal hosszú kihagyás után kedden végre pályára léphetett a Vina del Marban zajló férfi tenisztornán. Nadal első mérkőzését párosban játszotta Juan Monaco oldalán, és 6:3, 6:2-re nyertek a Frantisek Cermak/Lukas Dlouhy kettős ellen az első fordulóban.

Nadal hét hónapot hagyott ki bal térdének sérülése miatt, azóta nem játszott, mióta óriási meglepetésre a második fordulóban kikapott Lukas Rosoltól Wimbledonban.

"Nagyon jó érzés volt újra játszani, és nagyon boldog vagyok, hogy az egyik barátommal játszottam, egy nagyon jó hangulatú mérkőzésen" - mondta Nadal. "Párosban sokkal kevesebb erőfeszítésre van szükség. Meglátjuk, hogy megy majd egyesben, milyen lesz a kondícióm. Azért választottam ezt a tornát, mert tökéletes időben van és a borítás is jó."

"Fáj a térdem, de az orvosok szerint rendben leszek, így nem foglalkozom vele. Azért vagyok itt, hogy teniszezzek, fájdalommal vagy anélkül. Még kell néhány hét, hogy százszázalékos legyek" - mondta a 11-szeres Grand Slam-győztes Nadal.

A spanyol ellenfele egyesben az argentin Federico Delbonis lesz a második fordulóban.

Összefoglaló a páros mérkőzésről: