Bulvár

Toronyugrónak állt minden idők legrosszabb síugrója - videó

  • VNA

Calgaryban 1988-ban a mindenkinél rövidebb ugrásokat bemutató síugró Eddie Edwards volt a téli olimpia egyik hőse, aki 25 évvel később, most 2013-ban műugróként nyert meg egy televíziós show műsort.

A brit televízióban nagy népszerűségnek örvendő show műsort készített a toronyugrás londoni olimpiai bronzérmese, Thomas Daley. A celebekkel forgatott "Splash!" című műsorban a fiatal műugró átlagemberekből próbált meg kihozni a legtöbbet szeretett sportágában. A természetesen a nézők szavazataira építő TV-műsor szombaton este ért véget, amelynek a győztese a sport világából is ismert. A sorozat-sztár Jake Canuso és a tv-s műsorvezető Linda Barker előtt ugyanis a 49 éves Eddie Edwards győzött.

A sportszeretők vastagkeretes szemüvegéről ismerhetik a korábbi brit síugrót, aki az 1988-as téli olimpia nagy hőse volt Calgaryban. A mindenkinél rövidebb ugrásai miatt "Eddie a sas" becenévvel illetett síugró most egészen biztató ugrásokat mutatott be a toronyból, amely a közönségre is nagy hatással volt. "Fantasztikus verseny volt, amely fizikailag nehéz volt számomra. Sokszor éreztem azt, hogy veszélyes az, amit csinálok" - nyilatkozta a most már legalább retro-szemüvege nélkül ugró Edwards, aki a mindig mosolygós Daleyre is nagy hatással volt. Ilyen ugrások után nem csoda, ha ő lett a győztes...