Australian Open

Elírták a belgának hitt Azarenka nemzetiségét a győzelmi trófeán - fotó

  • VNA

Ritkán látható bakit követtek el az ausztrál teniszbajnokság szervezői, akik olyan trófeát adtak át a női egyesben győztes Viktorija Azarenkának, amelyen fehérorosz helyett belgának titulálják őt.

Néhány sasszemű teniszrajongó kapitális nagy hibát vett észre a magyar idő szerint kora délutáni órákban véget ért Australian Open női döntője után átadott Daphne Akhurst Memorial Cup névre hallgató trófeán. A győztes fehérorosz Viktorija Azarenka nevét még ugyan helyesen gravírozták bele a trófeába, ám az ország megjelöléskor a "BLR" felirat helyett a Belgiumra utaló "BEL" karaktersorozatot sikerült feliratozni a kupára. Az alábbi képen is látható eset azért furcsa, mert a mostani döntőben az ausztrál közönség által nem igazán szeretett Azarenka tavaly is győzött Melbourne-ben, így a nemzetiségére utaló három betű már eddig is ott szerepelt a trófeán.

Ezt a bakit nehéz lesz utólag kimagyarázni, talán a belga Kim Clijsters sikereihez szokott a gravírozó?

Hasonló szervezői bakinak egyszer magyar sportolók is szenvedő alanyai voltak, hiszen a 2011-es sanghaji világbajnokságon a negyedik helyen végző magyar vízilabda-válogatott kapott egy emléklapot, amelyen Magyarország nemzetközi rövidítése (HUN) helyett Honduras (HON) szerepelt, így a mieink néhány napig, az oklevelek kijavításáig "közép-amerikaiak" maradtak...

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.