NFL

Csak áprilisban dőlhet el a ProBowl találkozók további sorsa

  • VNA

Vasárnap még biztosan lejátsszák az idei ProBwolt, de kérdés, hogy van-e létjogosultsága az All-Star mérkőzésnek az amerikai fociban.

Már a 2012/13-as NFL szezon elején is komoly viták folytak a ligában arról, hogy ténylegesen szükség van-e az általában a SuperBowl előtti hétvégén lejátszott ProBowl mérkőzésre. A két konferencia legjobb játékosait összefogó (más észak-amerikai major sportágakban All-Star találkozónak nevezett) összecsapás ugyanis már évek óta pontokban gazdag ugyan, de a nézők által lagymatagnak gondolt játékot hoz.

Többen felvetették, hogy az igencsak sérülésveszélyes amerikai fociban kevesen vágynak igazán egy ilyen tét nélküli találkozóra, amelyet talán meg sem kellene rendezni. Az NFL egyelőre nem határozott a kérdésben, jelenleg azt lehet tudni, hogy áprilisban, a következő idény menetrendjének véglegesítésével egy időben döntik csak el a liga vezetői a ProBowl sorsát. A mérkőzés jövőjének alakulása szempontjából fontos lesz a most hétvégi találkozó is, amelyen kérdés, hogy a szezonjukat már befejező sztárjátékosok milyen intenzitással vetik magukat a Honoluluban sorra kerülő küzdelembe.

Tavaly már az NFL komisszáriusa, Roger Goodell kis híján saját hatáskörben töröltette a ProBowlt, ám végül most vasárnap még mindenképpen megrendezik a találkozót, amelyen a résztvevőknek sincsen könnyű dolga. Meg kell találniuk ugyanis egy egészséges határvonalat a kemény, ám sérülést nem okozó játék, valamint a sportág alapvető értékének számító erős, fizikai kontaktusra épülő játék között.