Australian Open

Azarenka Li Nával küzd majd a döntőben

A címvédő Viktorija Azarenka simán jutott a döntőbe, miután két szettben legyőzte az amerikai Sloane Stephenst. A világelső ellenfele a kínai Li Na lesz, aki meglepetésre két szettben búcsúztatta a 2. kiemelt orosz Marija Sarapovát.

Viktorija Azarenka simán jutott döntőbe

Óriási meglepetésre búcsúzott a torna egyik esélyese a 2. kiemelt Marija Sarapova. Az oroszt a nagyon jól teniszező 2011-es Roland Garros bajnok kínai Li Na ütötte ki a tornáról. Sarapova mindössze négy játékot tudott nyerni az egész mérkőzésen.

A másik ágon a világelső Viktorija Azarenka játszott a Serena Williamset búcsúztató 19 éves Sloane Stephensszel. A fehérorosz nagyon simán 6:1-re hozta az első szettet. A másodikban már kicsit nehezebb dolga volt, de végül simának mondható mérkőzésen jutott döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A döntőbe tehát a címvédő Viktorija Azarenka jutott, akinek az ellenfele a kínai Li Na lesz. Egymás elleni mérlegük 5-4 a fehérorosz javára. Legutóbb a 2012-es madridi tornán játszottak egymás ellen, ahol Azarenka csak három szettben tudta legyőzni a kínait.

Australian Open
Elődöntők
Li (kínai, 6.) - Sarapova (orosz, 2.) 6:2, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 1.) - Stephens (amerikai, 29.) 6:1, 6:4
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.