Australian Open

Murray magabiztos és nem problémázik a meccsek beosztásán

  • VNA

Sokan igazságtalannak érzik Andy Murray és Roger Federer programbeli megkülönböztetését, a skót teniszező azonban nem talál kivetnivalót a torna menetrendjében.

A brit sajtónak nyilatkozva Andy Murray stábjának egyik tagja kifogásolta a napokban az Australian Open szervezőinek programválasztását. Amíg ugyanis a skót rendre a torna nappali programjában (nagy hőségben) kénytelen játszani, addig Roger Federer a legutóbbi négy találkozóján rendre az esti idősávban léphetett pályára. Mivel a két játékos az elődöntőben majd megint villanyfényes találkozót játszik egymással, ez akár komoly versenyelőny is lehet a svájcinak.

A téma kapcsán az érintettet is megszólaltatták, aki nagyon sportszerűen nyilatkozott ezügyben: "Nem tudom, hogy a főbíró, a torna igazgatója, vagy ki döntötte el, hogy szerdán a Federer - Tsonga találkozót játsszák le este, de biztosan jól döntött, mert a napi programban szereplő találkozók közül az volt a legjobb. Semmi bajom nincs a torna időbeosztásával kapcsolatban" - zárta rövidre nagyvonalúan a legkisebb "balhéra" is fogékony újságírói megkeresést a skót.

Mindezt meg is tehette, hiszen pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az ő játéka a legstabilabb a mezőnyben. Amíg ugyanis a legjobb négy közé kerülők közül már mindenkinek volt igazán éles, a kieséssel is fenyegető meccse (Djokovics az élete meccsét játszó Wawrinkával, Ferrer honfitársával Almagróval, Federer pedig Tsongával vívott ötszettes drámai találkozót), addig ő "tükörsimán" jutott be a legjobb négy közé az évad első Grand Slam tornáján.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.