Australian Open

Úgy éreztem egy fal ellen teniszezek - Li Na

A 6. kiemelt Li Na két sima szettben búcsúztatta a 4. helyen kiemelt Agnieszka Radwanskát, így bejutott élete negyedik Grand Slam-elődöntőjébe.

Li Na megszakította Radwanska veretlenségét

Bizonyára mindenki emlékszik a történelmi Grand Slam-győzelemre. De itt Melbourne-ben kezdődött minden: 2010-ben az első Grand Slam-elődöntő, majd egy évvel később az első Grand Slam-döntő, és most Li Na ismét az elődöntőbe került, véget vetve Agnieszkra Radwanska 2013-as veretlenségének.

A mérkőzésen Radwanska háromszor tudott brékelni, de mindháromszor vissza is vette tőle a gamet Li, beleértve azt is, amikor az első szettért szervált Radwanska 5:4-nél. Lecsapott rá a kínai és nem engedte ki az első szettet a kezéből. A második játszmában egyből elveszítette az első két játékot, de a 6. kiemelt kínainak volt elég ereje megfordítani a szettet és megnyerni a mérkőzést.

A mérkőzésen volt egy érdekes pillanat, amikor Li a nézők közé ütötte az egyik szerváját. A mérkőzés után a pálya széli interjúban viccesen csak annyit mondott: "Én csak így szerettem volna a szurkolóimmal kommunikálni."

Li most már ott van élete negyedik Grand Slam-elődöntőjében (2010, 2011, 2013 Australian Open, 2011 Roland Garros).

A sajtókonferencián arról kérdezték, hogy mi történt a második szett elején: "Úgy éreztem, hogy nem bírok mozogni. Amikor szerváltam az első szett elején, azt éreztem, hogy mindjárt meghalok. Nagyon nehéz volt talpra állni, de két játék után éreztem, hogy jobb és jobb lesz."

"Úgy éreztem egy fal ellen teniszezek. Hiba nélkül tudott bárhová ütni. Minden ütésemre nagyon oda kellett figyelnem, nem minden pontra, minden ütésre. Ha lassú labdát ütöttem, vagy lerövidültem, ő egyből visszatámadt" - mondta Li.

Radwanska 12 nappal ezelőtt le tudta győzni Li-t. "Most fittnek érzem magam - legutóbb egy kicsit fáradt voltam az utazástól. A Grand Slameken egyik nap játszol, a másik nap pihenhetsz. Ez alkalommal sokkal jobban éreztem magam" - tette hozzá Li.

"Ahhoz, hogy Grand Slamet tudj nyerni, hét meccsen kell győznöd - nem számít, hogy szerencsés, vagy szerencsétlen vagy, akkor is hét meccset kell nyerned. Ezelőtt sokat gondolkodtam azon, hogy ha most nyerek, akkor kivel fogok játszani a negyedik, vagy ötödik körben. Most már másként gondolkodom, nem nézem a sorsolást, meccsről meccsre haladok."

Ezzel a győzelmével Li Na visszakerül a világranglista legjobb 5 játékosa közé.

Radwanska így nyilatkozott a mérkőzés után: "Jobban játszott, mint Sydney-ben. Kemény volt a mérkőzés elején. Mély labdákat adott, nagyon jól szervált - tényleg jól játszott."

Megkérdezték, hogy mit vár a Sarapova-Li elődöntőtől: "Úgy gondolom 50-50 százalék. Nehéz ezt megmondani, hiszen mindketten nagyon jól játszanak." - fejtette ki véleményét Radwanska.