Australian Open

Papírforma győzelem, Federer a negyeddöntőben

A 2. kiemelt Roger Federernek nem okozott gondot a kanadai Milos Raonic. A svájci három szettben verte a a szervakirály kanadait.

Federer simán verte ellenfelét

Roger Federer a gyilkos szervákkal rendelkező kanadai Milos Raoniccsal mérkőzött meg az ausztrál nyílt teniszbajnokság 8. játéknapján. A tét a negyeddöntőbe jutás volt.

Az első szettben fej fej mellett haladtak, mindketten hozták saját adogatásaikat. 5:4-nél 30:30-nál Raonic kettős hibát ütött, szettlabdához juttatva ezzel Federert. Majd a következő támadásnál a kanadai a hálóba ütötte a labdát, így a svájci nyerte az első játszmát.

A második szettben sem tudtak fogadóként játékot nyerni, így 6:6 után következhetett a tie-break. 3:3-nál Federer minibreak előnyhöz jutott, így három szettlabdája volt. Az elsőt még Raonic hárítani tudta a másodiknál azonban nem volt esélye. Így már Federer vezetett 2:0-ra.

A harmadik szett rögtön brékkel kezdődött, Raonic semmire veszítette el az adogatását. Federer még egyszer brékelte a kanadait és ez elég volt ahhoz, hogy simán jusson be a negyeddöntőbe.

A volt világelső következő ellenfele a 7. kiemelt francia Jo-Wilfried Tsonga lesz. Az egymás elleni mérlegük 8-3 Federer javára.

Australian Open
Nyolcaddöntő
Federer (svájci, 2.) - Raonic (kanadai, 13.) 6:4, 7:6, 6:2
 
Korábban, férfiak:
Murray (brit, 3.) - Simon (francia, 14.) 6:3, 6:1,
Tsonga (francia, 7.) - Gasquet (francia, 9.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Chardy (francia) - Seppi (olasz, 21.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2
 
Korábban, nők:
S.Williams (amerikai, 3.) - Kirilenko (orosz, 14.) 6:2, 6:0
Kuznyecova (orosz) - Wozniacki (dán, 10.) 6:2, 2:6, 7:5
Azarenka (fehérorosz, 1.) - Vesznyina (orosz) 6:1, 6:1
Stephens (amerikai, 29.) - Jovanovszki (szerb) 6:1, 3:6, 7:5
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.