Australian Open

Azarenka simán jutott tovább, Wozniacki kiesett

Viktorija Azarenka simán jutott a negyeddöntőbe, miután két sima szettben legyőzte az orosz Elena Vesznyinát. Meglepetésre búcsúzott a 10. kiemelt Caroline Wozniacki.

Azarenkának nem okozott gondot Vesznyina

Az első kiemelt Viktorija Azarenka simán jutott a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mindössze két játékot veszítve az orosz Elena Vesznyina ellen. A volt világelső, a 10. helyen kiemelt Caroline Wozniacki viszont búcsúzott a tornától, miután három szettben kikapott az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen. Kuznyecova ellenfele a negyeddöntőben a világelső Azarenka lesz.

A férfiaknál a két francia összecsapását Jo-Wilfried Tsonga nyerte, miután négy szettben búcsúztatta honfitársát, a 9. kiemelt Richard Gasquet. A szintén francia Jeremy Chardy pedig bejutott élete első Grand-Slam-negyeddöntőjébe, miután négy játszmában győzött az olasz Seppi ellen.

Australian Open
Nyolcaddöntő
Nők:
Kuznyecova (orosz) - Wozniacki (dán, 10.) 6:2, 2:6, 7:5
Azarenka (fehérorosz, 1.) - Vesznyina (orosz) 6:1, 6:1
Stephens (amerikai, 29.) - Jovanovszki (szerb) 6:1, 3:6, 7:5
 
Férfiak:
Tsonga (francia, 7.) - Gasquet (francia, 9.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Chardy (francia) - Seppi (olasz, 21.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:2
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.