Australian Open

Sarapova megállíthatatlanul tör előre

A második kiemelt Marija Sarapova nagyon simán legyőzte a belga Kirsten Flipkens az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. Az orosz versenyző mindössze egy játékot vesztett - eddig összesen ötöt-, a negyeddöntőben honfitársa, Jekatyerina Makarova ellen játszik.

A 19. helyen kiemelt Makrova meglepetésre két szoros szettben nyert az ötödik kiemelt német Angelique Kerber ellen. A férfiaknál David Ferrer megerőltetés nélkül jutott a nyolc közé, honfitársának, Nicolás Almagrónak két játszma sem kellett ehhez, mivel ellenfele, a szerb Janko Tipszarevics feladta a mérkőzést. Az elődöntőben biztosan lesz spanyol, Ferrer és Almagro egymással vív meg a négy közé kerülésért.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Nők:
Makarova (orosz, 19.)-Kerber (német, 5.) 7:5, 6:4
Sarapova (orosz, 2.)-Flipkens (belga) 6:1, 6:0
 
Férfiak:
Ferrer (spanyol, 4.)-Nisikori (japán, 16.) 6:2, 6:1, 6:4
Almagro (spanyol, 10.)-Tipszarevics (szerb, 8.) 6:2, 5:1-nél Tipszarevics feladta
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Roger Federer teniszfelszerelését!
Az Australian Open ideje alatt minden nap kiválasztunk egy mérkőzést a (helyi idő szerinti) esti programból, Neked pedig nincs más dolgod, mint tippelni a meccsre, és máris megvan a lehetőséged, hogy nyerj velünk!
A részletekért kattints ide!
A főnyeremény Roger Federer teniszfelszerelése (a Nike 2012-es modelljei), és öt óra ingyenes teniszoktatás a korábbi kiváló játékos, Csurgó Virág jóvoltából.
A fődíj mellett minden nap gazdára talál egy-egy RF emblémával ellátott baseball sapka, Eurosport emblémával ellátott sporttáska valamint egy egyéves Eurosport Player előfizetés.