Rövidpályás gyorskorcsolya Eb

Öt magyarból három negyeddöntős 1000 méteren

Az öt magyar indulóból három, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Heidum Bernadett jutott be a negyeddöntőbe vasárnap 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolyázók Malmőben zajló Európa-bajnokságának egyéni versenyében.

Knoch és Liu Shaolin a selejtezőben egyaránt komoly ellenfeleket kapott, orosz riválisaikat nem is sikerült megelőzniük, de futamukban másodikként zártak, ezzel továbbjutottak. Heidum remek teljesítményt nyújtva, látványos előzéseket bemutatva, magabiztos futamgyőztesként került be a legjobb 16 közé.

Keszler Andrea egy futamba került a címvédő és az összetettben most is élen álló olasz Arianna Fontanával, illetve a német Tina Grassow-val, akik esélyesekhez méltóan az első két helyen zártak, a magyar korcsolyázó pedig harmadik lett, így búcsúra kényszerült. A harmadik magyar női induló, Kónya Zsófia erős négyesbe került, s a papírformának megfelelően nem tudott gyorsabb lenni, mint riválisai, futamában negyedikként zárt, így kiesett. A negyeddöntőket 13.40-től rendezik meg.